Vera de Reus in actie voor Stichting Lymph&Co

De Hollandse 100 is een initiatief van Stichting Lymph&Co. De stichting streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

Op zondag 15 maart 2020 vindt in en rondom Thialf Heerenveen de 6e editie van De Hollandse 100 plaats. Deelnemers aan deze actie gaan 10 km schaatsen en 90 km fietsen. Zij laten zich sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Zo ook Vera de Reus, trainer/coach van de selectie Ritmische Gymnastiek van Gymsport Leiden.

Op de website van de actie schrijft zij:
“Samen met mijn vader zou ik op 15 maart, op zijn verjaardag, gaan schaatsen, fietsen en geld ophalen. Helaas mag dit niet zo zijn. Hij is op 8 december 2019 overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Ondanks dit grote verlies wil ik in ieder geval proberen om deze actie alsnog te volbrengen want als er iets duidelijk is dan is het dat er meer onderzoek nodig is.

In naam van mijn vader.
Gymsport Leiden en haar pupillen steunen Vera uiteraard. Middels diverse acties tijdens wedstrijden en een show is een mooi bedrag opgehaald. Particulieren en bedrijven hebben Vera gesponsord waardoor zij inmiddels ruim €5000,- heeft opgehaald. Doneren kan nog steeds via: www.dehollandse100.nl