Toch Leiden Marathon op 10 mei…

Normaal zou Leiden op zondag 10 mei vollopen met hardlopers en wandelaars om samen allerlei afstanden te lopen. Dat wil de organisatie van de Leiden Marathon nog steeds doen, maar de deelnemers lopen dan niet samen en niet per se in Leiden.

Daarom start op 10 mei tussen 10 en 12 uur de zogenaamde Online Leiden Marathon en wordt gebruikt gemaakt van een app. Lopers mogen zelf bepalen wanneer ze in die twee uur starten én op een zelfgekozen parcours dat in Leiden, maar net zo goed in Friesland, Limburg of Zeeland of zelfs ergens in het buitenland kan zijn. De organisatie geeft wel mee: “Loop alleen en houd afstand”.

De Leiden Marathon heeft naar eigen zeggen goed geluisterd naar minister-president Rutte, die aangaf dat een luchtje scheppen mag. Daarom biedt de Online Leiden Marathon alleen een afstand van 10 kilometer aan en niet de hele of de halve marathon. “Dat is geen luchtje scheppen meer”, zegt voorzitter Tjeerd Scheffer.
Tijdens het lopen worden op de app de kilometertijden aangegeven en na het virtueel finishen wordt de sporter automatisch opgenomen in het klassement. Na het volbrengen van de afstand kan de deelnemer een digitaal certificaat downloaden.

Lopers en wandelaars kunnen zich aanmelden via de www.marathon.nl en krijgen daarna een app en een code waarmee zij toegang krijgen tot de start.

De inschrijfkosten zijn vriendelijk gehouden, namelijk €1,95. Dit bedrag wordt uitsluitend gevraagd om de ondernemers die de app maken, te betalen.
Overigens wil de organisatie de 30e editie van de fysieke Leiden Marathon houden op 21 en 22 november 2020.