Play-off data voor ZZ Leiden zijn bekend

Zorg en Zekerheid Leiden sluit morgenavond het reguliere seizoen af met een uitwedstrijd tegen Landstede Basketbal, de nummer twee van de competitie. Deze wedstrijd is voor de stand niet meer van belang. Daarom zijn de data voor de play-offs ook al bekend.

Zoals bekend mag Zorg en Zekerheid Leiden het in de kwartfinale van de play-offs opnemen tegen de opponent van afgelopen donderdag, Apollo Amsterdam. Doordat de formatie van Paul Vervaeck als derde is geëindigd, wordt er begonnen met een thuiswedstrijd. Deze vindt plaats op zaterdag 15 april om 20.00 uur. Kaarten voor dit duel schaf je hier aan. Wees er snel bij, want het belooft druk te worden.

De return staat gepland voor Tweede paasdag, maandag 17 april. Het duel in de Amsterdamse Apollohal begint dan om 16.00 uur. Mocht het na deze twee duels gelijk staan, dan volgt er nog een beslissende wedstrijd in Leiden. De ploeg die als eerste twee wedstrijden wint, gaat door naar de halve finale. Daarin wordt begonnen met een uitwedstrijd tegen Landstede Basketbal.

Hoewel er morgenavond in Zwolle niets meer op het spel staat, wil dit nog niet zeggen dat beide ploegen er een veredeld trainingspartijtje van gaan maken. Paul Vervaeck kondigde na de wedstrijd van gisteravond al meteen aan dat het vizier nu gericht wordt op Landstede Basketbal. Na die laatste wedstrijd wordt er pas gewerkt richting Apollo Amsterdam en de play-offs.

Herman van den Belt, de coach van Landstede Basketbal, is diezelfde gedachte toegedaan. “Zorg en Zekerheid Leiden is een concurrent en als alles loopt zoals je verwacht, dan treffen wij Zorg en Zekerheid Leiden in de halve finale van de play-offs. Wij zullen de wedstrijd van zaterdag dan ook serieus benaderen, zoals elke reguliere competitiewedstrijd.”

Voor Rogier Jansen kan dit duel ook geen kwaad. De spelverdeler kampte met een enkelblessure en speelde voor het laatst op 18 maart mee. Daarna ontbrak hij twee wedstrijden om gisteravond zijn rentree te maken. Het duel tegen Landstede Basketbal betekent toch weer even extra wedstrijdritme en dat kan Jansen goed gebruiken.

Het onderling resultaat maakt nu niets meer uit, maar feit is dat Landstede Basketbal twee van de drie wedstrijden tegen Zorg en Zekerheid Leiden in winst heeft omgezet. Op 12 november, toen beide ploegen voor het eerst elkaar troffen – de oefenwedstrijden buiten beschouwing gelaten -, was Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal de sterkste van de twee: 78-69. In de twee daaropvolgende wedstrijden ging de winst naar de Zwolse formatie. Op 8 januari werd het in Zwolle 81-74. De belangrijkste nederlaag leed Zorg en Zekerheid Leiden op 25 februari. In Leiden werd het toen 55-66 en daarmee nam Landstede Basketbal al een voorschot op de tweede plaats.

Een overwinning morgen in het hol van de leeuw kan de formatie van Paul Vervaeck een goed gevoel geven richting de play-offs. Het duel in Zwolle begint om 20.00 uur.

Tekst: www.eredivisiebasketballleiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: