Peter Visser benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Al ruim veertig jaar is de naam Peter Visser verbonden aan fysiotherapie en sportfysiotherapie, in het bijzonder in Leiden en omstreken. Menig sporter van amateur tot Olympiër heeft de weg naar de praktijk gevonden om te herstellen van een blessure.
Wat velen niet weten is dat Peter Visser in de afgelopen veertig jaar zeer innoverend geweest is voor de landelijke fysiotherapie. Zo heeft hij met huisarts Har Meijer het eerste SMA opgezet en met traumatoloog Pieter Vierhout het eerste traumaspreekuur in het LUMC. Als eerste had hij het idee om een centrum te bouwen, waar sport en fysiotherapie elkaar aanvulde. Deze ideeën hebben door het hele land navolging gehad.

Wat eens begon als een huiskamer praktijk is nu uitgegroeid tot twee locaties met 20 collega’s.

Woensdag werd hij door de collega’s verrast in Kasteel Oud Poelgeest met een receptie. Onder toeziend oog van familie, vrienden, collega’s werd hij door wethouder van Sport Paul Dirkse toegesproken. Paul Dirkse zette in een prachtige toespraak de carrière nog eens op een rijtje. De bekroning was uiteindelijk dat Peter Visser benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De praktijk Visser Fysiotherapie en Sport zal onder nieuw bewind, maar met hetzelfde elan, door de collega’s worden voortgezet.

Bron: Henny Hakker
Foto: Matthijs Fransen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*