PADEL: Van 15 t/m 23 augustus staat het Unicum Padel Open 2020 op het programma

Van 15 t/m 23 augustus staat bij TPC Unicum in Leiden het UNICUM PADEL OPEN 2020 op het programma, een toernooi met de klasse P500 voor de Nederlandse top en een P250 voor iedereen.

 

WAT IS PADEL?
Padel
is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie.

Bron: Wikipedia