Loting bekend voor Olympisch kwalificatie toernooi waterpolo

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Triëst in de poulefase gekoppeld aan Frankrijk, Italië, Slowakije en een nog nader te bepalen land uit Azië. De andere poule bestaat uit Griekenland, Hongarije, Israël, Nieuw-Zeeland en een andere vertegenwoordiger uit Azië.

De nummers 1 t/m 4 van beide poules gaan door naar de kwartfinales en de winnaars van de halve finales plaatsen zich vervolgens voor de Olympische Spelen van Tokio.

Het OKT in Triëst gaat gespeeld worden in de week van 8 tot en met 15 maart. Het exacte speelschema is nog niet bekend.

Mannen

De Nederlandse mannen spelen de kwalificatie in Rotterdam waar van 22 tot en met 29 maart gestreden gaat worden om drie tickets voor de Olympische Spelen.

Oranje zit in Poule B met Kroatië, Rusland, Duitsland, Argentinië en een vertegenwoordiger uit Azië (mogelijk vervangen door Roemenië). Poule A bestaat uit Georgië, Canada, Brazilië, Montenegro, Griekenland en een land uit Azië (mogelijk vervangen door Turkije). De nummers 1 tot en met 4 van beide poules plaatsen zich voor de kwartfinales op vrijdag 27 maart.

Nederland speelt alle poulewedstrijden om 19.00 uur, zondag 22 maart beginnen ze tegen Duitsland. Daarna treft Oranje achtereenvolgens Kroatië (maandag), Argentinië (dinsdag), ‘Azië 2’ (woensdag) en Rusland (donderdag).

Kaarten voor het OKT in Rotterdam zijn te koop via: https://oktwaterpolo2020.nl

Bron: Waterpolo.nl