LEIDEN MARATHON UITGESTELD

Het bestuur van de Leiden Marathon heeft besloten de 30e editie in mei niet door te laten gaan. Er wordt gezocht naar een datum in het najaar. Oorzaak zijn de maatregelen rond het COVID-19 virus die het organiseren van zo’n groot evenement in het voorjaar onmogelijk maken.

Voorzitter Tjeerd Scheffer legt uit:

“Wij hebben zo lang mogelijk gekeken naar zelfs de kleinste mogelijkheid om ons mooie sportfeest doorgang te laten vinden. Echter, de ontwikkelingen rond het COVID-19 virus volgen elkaar zo snel op, dat door dit voortschrijdend inzicht ook wij niet anders kunnen dan de Leiden Marathon van de kalender te halen. Wij proberen nu een datum te vinden in het najaar.

Ook bij ons staat de gezondheid van onze lopers, vrijwilligers en toeschouwers centraal”.
Alle ingeschreven deelnemers en teams blijven in het systeem staan en kunnen meedoen aan de 30e Leiden Marathon als het gelukt is een nieuwe datum te vinden.

Eerder verklaarde de organisatie dat ook het halen van de Marathon Vlam uit Griekenland geen doorgang kan vinden. Naast alle gezondheidsmaatregelen in Nederland is er de moeilijkheid bijgekomen dat een meerdere landen hun grenzen hebben gesloten en eigen maatregelen hebben genomen waardoor ons project onmogelijk is geworden. De bedoeling is om de Marathon Vlam volgend jaar als nog naar Leiden halen.