Knappe voorsprong voor De Zijl Zwemsport in kwartfinales

De heren van de Zijl Zwemsport hebben afgelopen avond hele goede zaken gedaan in de 1e wedstrijd van de kwartfinale van de play-offs om de landstitel. In Barendrecht wonnen onze mannen uit Leiden met 11-13 en hebben hierdoor morgen genoeg aan een overwinning in eigen huis om zich te plaatsen voor de halve finales.

Maar in het begin van de wedstrijd zag het er zeker niet naar uit dat de Zijl Zwemsport zomaar even zijn 10e overwinning op rij zou gaan boeken, want de thuisploeg kwam al snel op een 2-0 voorsprong, vervolgens deed de Zijl Zwemsport vlak voor het einde van de 1e periode nog wat terug naar 2-1, maar ZPB bleef aandringen en knalde vervolgens in de 2e periode de 3-1 in de touwen. Maar zoals zo vaak dit seizoen toonde ook vanavond de Zijl Zwemsport weer veerkracht en kwam nog voor het einde van de 2e periode op 3-3 en zelfs nog op een 3-5 voorsprong, maar ZPB bleef onder luid gejuich van het publiek vechten en kwam nog voor rust terug op 5-5. Na de rust ging de thuisploeg door en knokte zich naar een 6-5 voorsprong, vervolgens werd het tot en met 9-9 stuivertje wisselen, maar toen drukte de Zijl Zwemsport uiteindelijk toch door naar 9-11, maar nog was het niet gespeeld, ZPB kwam weer terug naar 10-11, vervolgens bracht de Zijl Zwemsport via Sebastiaan Goed de stand op 10-12, weer kwam ZPB tot op 1 doelpunt 11-12, maar toen Tom Nederend vervolgens de 11-13 erin schoot was het gespeeld.

Een 1-0 voorsprong in de series, morgen in het eigen Zwembad de Zijl kan de halve finale bereikt worden en natuurlijk is Vanaf de Zijlijn er dan ook weer bij.

Play-offs | kwartfinale | wedstrijd #1
ZPB H&L Productions – De Zijl 11-13 (2-1, 3-4, 4-5, 2-3)

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: