DoCoS wint dik verdiend van Kranenburg Wateringse Veld

LEIDEN, 7 maart 2020 – DoCoS heeft een dik verdiende 5-2 zege geboekt tegen Wateringse Veld Kranenburg. Op de eerste zege van DoCoS sinds begin oktober viel weinig tot niets af te dingen. Bovendien smaakte de eerste thuisoverwinning van het seizoen extra zoet omdat de naaste concurrentie, Kagia en Van Nispen, in de strijd om klassenbehoud vandaag verloren. DoCoS heeft als hekkensluiter beide bollenstreekteams nu direct in het vizier.

DoCoS kreeg met Wateringse Veld Kranenburg een tegenstander op bezoek die een glorieuze start van het seizoen beleefde: de debutant en promovendus won de eerste periodetitel, onder meer door een overduidelijke 3-0 zege op DoCoS. Daarna kwam de klad erin en verloren de Hagenaars acht wedstrijden op rij, waaronder een 12-0 nederlaag bij Berkel. De laatste weken leken de bezoekers weer dichter bij de goede kant van de score te komen, onder meer door een krappe 3-2 nederlaag tegen titelkandidaat DSO. De Hagenaars zijn daardoor in de gevarenzone gekomen en lopen het risico het recht op promotiewedstrijden naar de eerste klasse te verspelen wanneer zij op een van de degradatieplekken terecht komen. Niet alleen voor DoCoS als hekkensluiter om eindelijk weer eens te winnen, maar ook voor Wateringse Veld Kranenburg was de ontmoeting van vandaag een cruciaal duel om een einde te maken aan een serie zonder overwinningen.

Snelle aanvallen

DoCoS en Wateringse Veld Kranenburg wisten dus wat hen te doen stond. Beide ploegen hadden al in de eerste minuut de kans om te scoren. De inzet van DoCoS werd echter van de lijn gered, en nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in: 0-1 door Fransesco Fens. DoCoS liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en keerde zelfs in kort tijdsbestek de rollen om. Eerst zorgde routinier Danny Maaskant voor de gelijkmaker (1-1) en nog geen minuut later tekende Milan Flippo voor de Leidse voorsprong: 2-1. In de slotfase van de eerste helft werden de bezoekers wat sterker, bovendien brachten zij twee wissels en stonden kort daarna weer gelijk door een doelpunt van Karim Boukhari. De gelijkmaker gaf de Hagenaars moed op meer, maar op een cruciaal moment, op slag van rust, trok DoCoS de wedstrijd toch weer naar zich toen de snelle Luc Quellhorst voor de 3-2 zorgde.

In de tweede helft was DoCoS duidelijk de betere ploeg. De snelheid en afwisseling van de DoCoS-aanval leidde ineens tot nog meer doelpunten. Daar waar scoren in de competitie tot nog toe moeizaam ging, maakte de DoCoS-aanval zelfs een vierde (Roy Elkerbout) en vijfde treffer, misschien wel de prachtigste van de dag, na een mooie aanval afgerond door de opgerukte vleugelverdediger Michael van Voorthuizen. De bezoekers stelden daar steeds minder tegen over en incasseerde in de slotfase zelfs nog een rode kaart toen de 40-jarige Jos Dennis zijn tweede gele kaart getoond kreeg. Voor DoCoS maakte dat allemaal niet meer uit; de eerste thuiszege was een feit. Bovendien werd daarmee een einde gemaakt aan een serie van twaalf wedstrijden zonder overwinning want de laatste en enige zege van het seizoen dateerde van 12 oktober 2019 uit bij Te Werve.

Aansluiting

DoCoS heeft door de zege tegen Wateringse Veld Kranenburg de aansluiting gemaakt met de nummers dertien (Kagia) en twaalf (Van Nispen), die beiden vandaag verloren: Kagia met 4-1 bij titelkandidaat UVS en Van Nispen met 2-1 bij Berkel.

DoCoS is nog altijd hekkensluiter, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie naar de derde klasse betekent, maar de achterstand op Kagia is één punt en op Van Nispen twee punten. Plek dertien en twaalf betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud. De achterstand op de elfde plek, die directe handhaving betekent en welke plek wordt bezet door RCL, is nog altijd aanzienlijk en bedraagt acht punten.

De kraker van de achttiende en volgende competitieronde is daarmee duidelijk want hekkensluiter DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij nummer dertien Kagia in Lisserbroek.

Karakteristieken

DoCoS – Wateringse Veld Kranenburg 5-2 (3-2). 2’ Fransesco Fens 0-1, 18’ Danny Maaskant 1-1, 19’ Milan Flippo 2-1, 41’ Karam Boukhari 2-2, 45’ Luc Quellhorst 3-2, 63’ Roy Elkerbout 4-2, 67’ Michael van Voorthuizen 5-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Pieter Maat, Iljas Amine, Danny Maaskant, Michael van Voorthuizen, Robin Brasker, Simon Jouby (59’ Wesley van der Leek), Quendrim Gashi (71’ Chris van Empel), Luc Quellhorst, Milan Flippo (86’ Mike Sylvester), Roy Elkerbout.

Bron: Website DoCoS