DoCoS en CWO houden de nul

LEIDEN, 12 september 2020 – DoCoS is er niet in geslaagd om de volgende ronde van de districtsbeker te bereiken. Tegen CWO uit Vlaardingen was een overwinning nodig maar DoCoS wist geen van de diverse kansen te benutten. De bezoekers scoorden evenmin waardoor het derde bekerduel in de groepsfase met een dubbelblanke beginstand (0-0) eindigde.

In de eerste helft was DoCoS de bovenliggende partij. De thuisclub dicteerde het spel, had diverse mogelijkheden via Quendrim Gashi en Rowin Peet, claimde twee keer tevergeefs een pingel en zag een aantal goede aanvallen op het laatste moment door de Vlaardingers onschadelijk gemaakt.

Na rust was het duel meer in evenwicht. DoCoS kreeg kansen met Quendrim Gashi (een boogbal met te weinig vaart), Dylan Victory (een kopbal in vrije positie) en een geblokt schot van Chris van Empel. De beste kansen waren in het tweede bedrijf voor de bezoekers die een kwartier voor tijd uit een hoekschop de bal op de lat schoten en in de rebound Mitchel Klein zagen redden op de doellijn. Bovendien greep de debuterende doelman Coen Offerman, overgekomen van de Amsterdamse eersteklasser WVHEDW, in de slotfase twee keer goed waardoor de nul voor de Vlaardingers op het bord bleef. De bezoekers bleven daarmee voor de derde keer op rij (na de twee competitienederlagen van 2-0 en 1-0 in het seizoen 2016-2017) doelpuntloos tegen DoCoS.

Uitgebekerd

In de bekergroep eindigt DoCoS met 4 punten uit 3 wedstrijden als derde achter nummer een RVVH en nummer twee CWO (5 punten uit 3 wedstrijden) maar voor Xerxes. RVVH en CWO gaan door naar de volgende bekerronde.

DoCoS start komende zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Westlandia, aftrap half drie.

Karakteristieken

DoCoS – CWO 0-0 (0-0).

Opstelling: Coen Offerman, Milan Filippo (12. Pieter Maat), Michael van Voorthuizen (46. Floyd de Ridder), Iljes Amine (76. Deniz Poelsma), Rowin Peet, Dylan Victory, Simon Jouby (67. Tygo Groen), Quendrim Gashi, Mitchel Klein, Chris van Empel en Roy Elkerbout.

Bron: DoCoS