DIOK versterkt coaching gelederen met brit Jom Crick

Leiden, 2 mei 2020. Ondanks dat de rugbycompetitie plotseling tot een halt is gekomen door het corona virus en het onzeker is wanneer het nieuwe senioren seizoen weer van start kan gaan, is Head of Rugby Andy Egonu de voorbereidingen voor het aankomende seizoen gestart. Samen met de technische commissie van de landskampioen is hij er in geslaagd om rugby coach & globetrotter Jim Crick vast te leggen als hoofdcoach voor het 2e team van DIOK, dat uitkomt in de één na hoogste competitie binnen rugby in Nederland.

Jim, die de afgelopen twee seizoen co-coach was bij het ereklasse team van Ascrum, naast zijn baan als personal coach, is blij dat hij de overstap naar DIOK maakt. Bij Ascrum beleefde hij twee succesvolle seizoenen, waar de club voor het eerst in de geschiedenis de Plate wist binnen te slepen en in afgelopen seizoen eindigde op de 6e positie. Zijn ambitie zorgde er echter voor dat hij voor het komende seizoen zijn bakens heeft verzet. “DIOK is een mooie club, met een mooie historie. Toen ik hier afgelopen seizoen net voor kerst speelde, kon ik de sfeer al goed proeven. Inmiddels ken ik meer clubleden en is mijn beeld bevestigd”, vertelt Jim enthousiast.

Bondscoach van Oostenrijk
De getalenteerde coach, die pas later in zijn leven met rugby in aanraking kwam, zegt zelf op nooit meer dan amateur niveau te hebben gespeeld. Als speler had hij dan ook niet de illusie dat er brood voor hem te verdienen was. Op coaching vlak bleek dat al vlot wel het geval. Van vrijwillig community rugby coaching in Londen, waar hij zijn trainers papieren behaalde, maakte hij flinke stappen. Via coaching uitdagingen in Brazilië, reisde hij naar Innsbruck in Oostenrijk om daar een lokale club te coachen. Dat deed hij succesvol, want binnen een jaar werd hij gevraagd als coach voor het nationale team van Oostenrijk. Hij wist met zijn team de nationale selectie van de 85e naar de 74e plaats op de wereldranglijst te brengen en haalde en passant ook nog even zijn coaching level 3 diploma.

Vol potentieel van de spelers bereiken
Inmiddels is Jim twee jaar in Nederland en klaar voor zijn volgende stap. Hij werkt graag met ambitieuze spelers en realiseert zich dat veel spelers binnen het tweede team de ambitie hebben om door te stromen naar het eerste. “Alleen maar mooi”, zegt hij desgevraagd: “Ik vind het een uitdaging om spelers verder te ontwikkelen. Niks is mooier dan een speler zijn volle potentieel te laten bereiken. Ik ben ook ambitieus, ook ik wil niks liever dan het eerste coachen op termijn. Uiteindelijk wil ik een full time coach worden. Maar eerst gaan we er voor zorgen dat we met dit team elk weekend een respectabel resultaat neerzetten. Dat is mijn doel voor dit seizoen.”