De Zijl Zwemsport uitgeschakeld in de halve finale (inclusief wedstrijdbeelden en interviews)

De Zijl Zwemsport is er niet in geslaagd om de finale te bereiken om de Nederlandse titel. Verloren ze afgelopen vrijdag met dikke cijfers in Utrecht (13-5) gisteren waren er uiteindelijk strafworpen nodig om tot een winnaar te komen.

Het was een leuke en spannende wedstrijd, dat het misschien geen goede wedstrijd was van beide teams daar kon mee geleefd worden want de spanning maakte alles goed. Het was UZSC die het heft in handen nam direct in de 1e periode een 3-1 voorsprong pakte, in de 2e periode kwam de Zijl Zwemsport beter in het spel knokte zich terug naar 2-3, maar kreeg als snel de 2-4 om de oren, maar nog voor het einde van de 2e periode schoot Tim v/d Meer de Zijl Zwemsport weer naar 3-4. Dat de Zijl Zwemsport de rust goed gebruikt had om uit te rusten was wel duidelijk want direct in de 3e periode zaten ze bovenop UZSC en wisten via Dino van Vendeloo en Roeland Spijker de achterstand om te buigen in een 5-4 voorsprong. Helaas was de feestvreugde van korte duur want UZSC kwam weer langszij, Mike v/d Brink schoot de 5-5 binnen en Yoran Frauenfelder de 5-6, maar ook deze keer kwam de Zijl Zwemsport nog voor het einde van de 3e periode weer op gelijke hoogte het was Jasper Haasnoot die de 6-6 scoorde.

Een spannende 4e periode zou uiteindelijk de beslissing moeten gaan brengen in deze wedstrijd het was weer regiogenoot Yoran Frauenfelder uit Oegstgeest die de mannen uit Utrecht op voorsprong bracht (6-7) en niet heel veel later bracht hij UZSC nog verder op voorsprong (6-8). Een eindsprint met doelpunten van Omar Qachach en Jasper Haasnoot zorgde er voor dat de eindstand bepaald zou worden op 8-8.

Strafworpen moesten de beslissing gaan brengen in Leiden, en die namen de mannen van UZSC net even iets beter. (zie hieronder)


Interview met de verliezende coach Ron v/d Harst (De Zijl Zwemsport).


Interview met de winnende coach de Leidenaar Joachim de Ruijsscher.


Volledige wedstrijd nog een keer terug zien?, dat kan hieronder

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: