De Zijl Zwemsport heeft niets in te brengen tegen sterk UZSC

De Zijl Zwemsport is afgelopen avond tegen een harde nederlaag opgelopen in de 1e wedstrijd van de halve finale om de landstitel, in zwembad de Krommerijn in Utrecht was de thuisploeg UZSC met 13-5 te sterk.

Schrale troost was dat de Zijl Zwemsport nog wel op voorsprong heeft gestaan in Utrecht na zo’n twee minuten spelen bracht Thijs Versluis de Zijl Zwemsport op 0-1. Helaas bleef deze stand niet heel lang op het scorebord staan en nog voor het einde van de 1e periode was het al 4-1.

In de 2e periode werd het spel niet heel anders en als snel kwam UZSC op een 5-1 voorsprong, via Bart Turk kwamen de Zijl Zwemsport nog terug tot 5-2 maar daar bleef het dan ook bij tot aan de rust.

In de 3e periode kwam UZSC wederom veel beter uit de startkblokken en wisten ze al heel snel de Zijl weer onder druk te zetten o.a. een paar knallers van afstand van Mike v/d Brink van UZSC bracht de thuisploeg op een 7-2 voorsprong en toen ook nog Loek Foster de stand op 8-2 bracht begon het er toch wel heel erg naar uit te zien voor onze mannen uit Leiden, Tom Nederend deed nog wel wat terug namens de Zijl Zwemsport (8-3) vervolgens scoorde beide teams nog één keer voor het einde van de 3e periode en met een tussenstand van 9-4 was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld.

In de 4e periode bleef UZSC druk uitoefenen op de Leidse ploeg en er ging maar weinig mis, waardoor de stand toch wel heel vervelend werd (12-4) De Zijl Zwemsport deed vervolgens nog één keer wat terug met de 12-5 van Jasper Haasnoot maar het slotakkoord kwam toch van UZSC in de persoon van Benjamin Hoepelman, hij beslist de wedstrijd in een 13-5 overwinning voor de thuisploeg.

Morgenavond (zaterdag 29 april) is het 2e duel in deze best of three in Leiden. Waren we op voorhand nog zo positief gestemd, weten we nu dat er morgen toch echt uit een heel ander vaatje getapt zal moeten worden om dit UZSC te kunnen verslaan.

Dit alles kan je morgenavond live bekijken via deze website. Met in de rust een HALFTIME TALK met de bondscoach van het Nederlands herenteam Robin van Galen.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: