ZZ Leiden verliest bekerfinale in Zwolle, Kherrazi schiet raak maar blijkt 0.1 seconde buiten de tijd

Worthy_de_Jong_bekerfinale_2016

ZZ Leiden is er niet in geslaagd de nationale beker mee naar Leiden te nemen, in het Topsportcentrum in Zwolle was het een gezellige bedoeling, veel fans uit Leiden en Den Bosch hadden zich verzameld om hun team naar de overwinning te schreeuwen.

Het was Den Bosch die goed uit de startblokken kwam en in een korte periode een 9-0 voorsprong nam, uiteindelijk zou de 1e periode afgesloten worden met een 17-17 tussenstand.

Het complete fotoalbum is terug te zien via deze link

ZZLeidenBekerfinale2016_1

In de 2e periode stelt Leiden orde op zaken, aan de hand van Worthy de Jong komt Leiden beter en beter in het spel, maar toch is uiteindelijk de voorsprong na het 2e kwart slechts 6 punten 39-33.

ZZLeidenBekerfinale2016_2

In een dramatische 3e periode voor ZZ Leiden weten de mannen van SPM Shoeters de voorsprong te pakken en zij staan dan ook met 47-48 voor na het 3e kwart.

ZZLeidenBekerfinale2016_3

De mascotte van SPM Shoeters overdenkt waar liggen de kansen, het belooft een spannende laatste kwart te worden, beide teams weten in dat 4e kwart nog 10 punten te scoren oftewel de beker is met 57-58 voor SPM Shoeters uit Den Bosch.

ZZ Leiden leek op het einde van de wedstrijd toch nog te ontsnappen en de titel mee naar Leiden te nemen, Kherrazi scoorde namelijk in de zoemer, maar uiteindelijk wel buiten de tijd 0.01 seconde!

Beelden: NOS via Arie in’t Veld

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: