Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

ZZ Leiden U24 strijdt zondag om de landstitel

Het DTL-team (Dutch Talent League) van Zorg en Zekerheid Leiden komt komende zondag in actie in de Vijf Meihal. Om 18.00 uur strijdt de formatie van coach Richard den Os om het kampioenschap van de Dutch Talent League. Tegenstander is de Basketball Academie Limburg.

Tussen alle perikelen van het eerste team zou je bijna vergeten dat er ook nog een titel in de Dutch Talent League te vergeven is. Voor het tweede seizoen op rij staat Zorg en Zekerheid Leiden in de finale. En net als vorig jaar wordt die finale in Leiden gespeeld, omdat Zorg en Zekerheid Leiden in de eindstand van het reguliere seizoen hoger was geëindigd dan de Limburgse formatie.

Het team van de Basketball Academie Limburg bestaat voor het grootste deel uit spelers die ook voor BSW Weert in de Dutch Basketball League actief waren. Denk aan Robin van Heukelom, Roel van Overbeek, Jan Gijsen, Rens van Ravensteijn, Matthew van Tongeren, Jules Schild, Roel Aarts, Dyon Halman, Akeel Eduardo, Kamiel Hamers en Daan Rosenmuller.

Het Limburgse gezelschap, dat onder leiding staat van de coaches Radenko Varagic en Hylke van der Zweep, rekende in de halve finale gedecideerd af met koploper Rotterdam Basketbal. In Weert werd het 85-62 en ook in Rotterdam waren de Limburgers met 63-82 duidelijk te sterk.

Zorg en Zekerheid Leiden had het een stuk zwaarder om de finale te bereiken. Lokomotief bood hevige tegenstand, maar de Leidse ploeg won beide duels: 76-80 in Rijswijk en 59-57 in Leiden.

Tijdens het reguliere seizoen moest Zorg en Zekerheid Leiden het twee keer afleggen tegen de Basketball Academie Limburg, die overigens in beide duels oud-Leidenaar Kasper Averink opstelden. Averink is er in de finale niet bij. Eind oktober verloor Zorg en Zekerheid Leiden met 67-69 van de Limburgers. De Leidse ploeg stond na drie kwarten nog achter met 42-56, maar knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. De inmiddels noodgedwongen gestopte Siem Willems zette in dat duel fraaie cijfers neer: 22 punten en 12 rebounds. In februari werd het in Limburg 75-68. Halverwege stond het nog gelijk: 31-31, maar in het derde kwart sloeg de thuisploeg een gaatje. Marijn Ververs was in het diepe zuiden goed voor 18 punten.

Vorig seizoen verloor Zorg en Zekerheid Leiden de eindstrijd van Den Bosch. De Vijf Meihal zat echter bijzonder goed vol en er was ook een prachtige ambiance gecreëerd voor dit duel. Dit zijn wedstrijden waarvoor je toch ook naar de hal moet komen. Voor de toegangsprijs hoef je het niet te laten, want je kunt gratis naar binnen. Kom je zondag ook Zorg en Zekerheid Leiden steunen? Ja toch zeker!

Tekst: www.eredivisiebasketballleiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: