Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

ZZ Leiden te sterk voor Rotterdam

LEIDEN, 1april 2017 – Zonder Jermaine Marshall had Forward Lease Rotterdam weinig in te brengen tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Doordat Paul Vervaeck aan het eind een volledig DTL-team neerzette, kon Forward Lease Rotterdam de schade nog enigszins beperken: 86-72.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het ook vanavond stellen zonder Rogier Jansen, die nog te veel last van zijn enkel heeft. Ongetwijfeld hadden de Rotterdammers meer last van de afwezigheid van Marshall dan de Leidse ploeg zonder Jansen, die voor de wedstrijd werd uitgeroepen tot Leids speler van de maand maart.

Jonathan Michael Lee, die de laatste weken in een dip was beland, had er zin in en zorgde solo voor de eerste tien punten van Zorg en Zekerheid Leiden. Aan de andere kant was Michael Kok, die als gelegenheidsguard flink onder druk werd gezet, in aanvallend opzicht zeer actief in de openingsfase. Na vijf minuten spelen was er dan ook nog weinig verschil waar te nemen: 10-9. Back-to-back driepunters van Jessey Voorn en Lee, die 15 van de eerste 19 Leidse punten voor zijn rekening nam, zorgden voor een gat: 19-11. In de buzzer van het eerste kwart zette Voorn 26-14 op het bord. Zorg en Zekerheid Leiden had op dat moment vijf van de zeven driepuntspogingen benut.

In de openingsfase van het tweede kwart was Ties Theeuwkens twee keer succesvol van ver: 30-22. Daarna zette Zorg en Zekerheid Leiden aan de hand van Marijn Ververs (driepunter en score na steal) en Daviyon Draper een 7-0 run: 37-22. Drie minuten later moest coach Armand Salomon opnieuw zijn mannen naar de kant roepen. Zorg en Zekerheid Leiden was uitgelopen naar 42-25 en een afstraffing leek in de maak. Lucas Steijn, die aanvallend sterk acteerde, en springkikker Gregory Lydell Mays gaven de Rotterdammers nieuwe energie. Hoewel Floris Versteeg nog een driepunter noteerde voor 47-31, knokten de bezoekers zich terug tot 49-39. Een onsportieve fout van Theeuwkens gaf Voorn de gelegenheid om de ruststand van 51-39 op het bord te schieten.

Na de pauze bleven beide ploegen nog enige tijd volgen. Voor de Rotterdammers waren het Steijn met een dunk en Kok met een driepunter, aan Leidse zijde dunkte Thomas Koenis op assist van Lee zij n eerste punten binnen. Na drie minuten stond het 56-47 en was het nog steeds een wedstrijd. Totdat Zorg en Zekerheid Leiden het gaspedaal even dieper intrapte en via scores van Voorn en een dunk van Mohamed Kherrazi uitliep naar 64-49. Mays liet zien dat hij soepel kan dunken, maar Ververs scoorde uit een aanvallende rebound. In de buzzer zette Lee Zorg en Zekerheid Leiden op een 70-51 voorsprong.

Mocht Forward Lease Rotterdam nog de illusie hebben gehad om dichterbij te kunnen komen, dan was dat na twee minuten wel bekeken. Twee driepunters van Voorn en een dunk van Draper na een steal van Voorn zorgden voor een tussenstand van 77-54. Kok en Ververs, die tot 12 punten kwam, wisselden driepunters uit, maar twee opeenvolgende driepunters van Lee en Voorn zorgden voor het grootste verschil in de wedstrijd: 86-61. Vervaeck bracht vervolgens een volledig DTL-team binnen de lijnen door Ververs te koppelen aan Jan Driessen, Calvin Poulina, Okke Hoonhout en Leratho Biekman. Dit vijftal kwam in de laatste drie minuten niet meer tot scoren, waardoor Forward Lease Rotterdam via Vaidas Tamasauskas, Kok en Theeuwkens de 32ste nederlaag op rij tegen Zorg en Zekerheid Leiden nog enigszins dragelijk maakte: 86-72. Met 22 punten en 10 rebounds tekende Kok wel voor zijn eerste double double van het seizoen.

Klik hier voor de statistieken.

Tekst: Martin Hoekstra

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: