ZZ Leiden maatje te groot voor Rotterdam.

ROTTERDAM, 8 oktober 2016 – Zorg en Zekerheid Leiden heeft voor de 29ste keer op rij van Forward Lease Rotterdam gewonnen. Na drie minuten was het in de Maasstad 0-13 en was het duel eigenlijk al beslist. De Rotterdammers deden in het vierde kwart nog wat terug: 54-74.

Forward Lease Rotterdam moest het vanavond stellen zonder La’Shard Anderson. De Amerikaan kampt nog steeds met een blessure aan zijn bovenbeen. Een gevoelige aderlating voor de ploeg van coach Armand Salomon. Terug na een jaar blessureleed was wel het talent Naigel Onuoha, die een plaats in de startende vijf was toebedeeld.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam flitsend uit de startblokken. Onder toeziend oog van oud-speler Worthy de Jong pakte de Leidse ploeg meteen een aantal steals om na drie minuten al op een 0-13 voorsprong te staan, ondanks dat Salomon na twee minuten bij 0-8 al een time-out had genomen. Mohamed Kherrazi scoorde en pakte steals en zag zijn voorbeeld gevolgd door Cashmere Wright. Pas in de vijfde minuut brak aanvoerder Ties Theeuwkens met een drietje de ban voor Forward Lease Rotterdam. Via onder andere vijf punten van Anthlon Bell kwamen de Rotterdammers nog terug tot 12-19 aan het einde van het eerste kwart.

Het tweede kwart was voor Floris Versteeg. De 21-jarige forward scoorde op een gegeven moment dertien punten, bijna op rij omdat alleen Kherrazi nog twee punten wist te produceren voor de Leidse ploeg. Versteeg deed dat onder andere met driepunters en een tip-in. Aan het eind van de wedstrijd mocht hij zich tot topschutter van dit duel met 21 punten kronen. In de achtste minuut hadden de bezoekers de thuisploeg gedubbeld: 18-36. Na goaltending aan beide zijden van het veld schoot Voorn de 22-41 ruststand op de borden.

In het derde kwart was eenzelfde beeld te zien. Zorg en Zekerheid Leiden liep verder weg van de Rotterdammers. Sam van Dijk, die op het roster van Forward Lease Rotterdam aanvankelijk niet voorkwam, lokte de nodige fouten bij de Leidse spelers uit en mocht geregeld naar de vrije worplijn. De jonge speler tekende in dit kwart voor al zijn negen punten. Niettemin stond het na drie kwarten al wel 36-65. De laatste score van Zorg en Zekerheid Leiden viel in de buzzer. Versteeg knalde van enkele meters buiten de driepuntslijn raak.

Nadat Wright aan het begin van het vierde kwart het grootste verschil op de borden schoot (36-68), wist Forward Lease Rotterdam zich nog enigszins te herstellen. Daarbij werd de ploeg ook wel geholpen door Zorg en Zekerheid Leiden, waar alle twaalf spelers in het veld kwamen. Tot ongenoegen van Vervaeck won de thuisploeg het slotkwart met 18-9. Daarmee eindigde het duel in 54-74, maar de krachtsverschillen waren in dit duel groter dan de einduitslag doet vermoeden.

Klik hier voor de statistieken.

Door: Martin Hoekstra (http://www.basketballleague.nl/)

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: