ZZ Leiden ”Goede lijn zaterdag doortrekken”

Bij de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden veranderde er afgelopen dinsdag iets nadat de ploeg met 0-11 achter was gekomen. De verdediging werd aangetrokken en het fysieke overwicht van Landstede Basketbal werd tenietgedaan. Het bezorgde de Leidse formatie de winst en een 2-2 stand in de serie. Zaterdagavond volgt in Zwolle wedstrijd vijf.

Paul Vervaeck gebruikte afgelopen dinsdag negen spelers en daarbij moet dan nog worden aangetekend dat Jonathan Lee vanwege een blessure niet in staat was om te spelen. De inbreng van Jan Driessen en Marijn Ververs in deze serie is vooral van belang om andere spelers wat extra rustmomenten te bezorgen, want er is natuurlijk wel sprake van een zeer intensieve strijd. Daarnaast doen de jongelingen meteen weer de broodnodige ervaring op.

Rogier Jansen, die eindelijk in de startende vijf werd opgenomen, speelde een prima wedstrijd. Niet alleen scoorde hij 19 punten, hij deelde ook 9 assists uit, pakte een aanvallende rebound op een eigen misser en liet zelfs een block shot aantekenen. Jessey Voorn speelde eveneens een uitstekende pot en schoot van afstand weer met scherp, getuige zijn zes uit acht driepunters.

Daviyon Draper begint langzaam uit zijn play-offdipje te komen. Een andere opvallende speler in deze thuiswedstrijd was Leigh Enobakhare. Met 8 punten en 11 rebounds (waaronder 4 aanvallende rebounds) leverde hij een prima bijdrage. Hij zorgde er mede voor dat Zorg en Zekerheid Leiden de slag om de rebounds wist te winnen. Voeg daar nog eens aan toe slechts elf turnovers en geen foutenlast en het verschil is gemaakt. Landstede Basketbal was weliswaar zuinig met de bal – slechts negen turnovers -, maar had wel drie spelers op scherp staan: J.T. Tiller, Nigel van Oostrum en Nick Oudendag.

De serie is nu verworden tot een best of three. “We hebben de achterstand rechtgetrokken en daarna de wedstrijd gecontroleerd. Daar moeten we vertrouwen uit putten”, meende Vervaeck. De selectie is zowel vandaag (donderdag) als morgen bezig om de wedstrijd terug te bekijken. “Iedere wedstrijd doen we wel wat aanpassingen. We gaan nu met vertrouwen naar Zwolle. De druk ligt nu weer bij Landstede.”

Wedstrijd vijf begint zaterdag in Zwolle om 19.30 uur. Voor de thuisblijvers verzorgt Landstede Basketbal weer een livestream.

De wedstrijden in deze halve finaleserie volgen elkaar nu in hoog tempo op, want dinsdag 9 mei wordt er voor de laatste keer in deze serie in Leiden gespeeld. Ook dan begint de wedstrijd weer om 19.00 uur vanwege de aanwezigheid van Ziggo Sport. Dat is leuk, maar je beleeft de sfeer pas echt als je zelf in de Vijf Meihal aanwezig bent. De wedstrijden in de play-offs trekken veel supporters. Wil je zeker weten dat je erbij aanwezig kunt zijn, schaf dan meteen hier je kaartje aan. Dit mag je niet missen, dus be there!

Tekst: https://www.eredivisiebasketballleiden.nl/

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: