Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

ZVL-Hawabo wint zonder problemen in Barendrecht

BARENDRECHT, 18 maart 2017 – Na het gelijke spel in de topper tegen GZC Donk op vrijdagavond, wonnen de waterpolosters van ZVL Hawabo minder dan 24 uur later ook in Barendrecht. ZPB werd verslagen met 4-9 en dat was voldoende om GZC Donk af te lossen als koploper van de eredivisie. ZVL staat nu gelijk in punten met het Utrechtse UZSC en één puntje voor op Widex GZC Donk. Dat wordt dus nog een heel spannende slotfase in de competitie met als ‘hoofdprijs’ het maximale thuisvoordeel in de playoffs.

Heel veel moeite had de ploeg van Tim van der Meer niet in het Inge de Bruijn zwembad van Barendrecht. Voordat de thuisploeg ging meedoen in de wedstrijd was het al 0-4 door doelpunten van Brenda Weber, Marloes Cabout, Kitty Lynn Joustra en Danique Gras. Zonder problemen bleef het verschil op het scorebord en via een ruststand van 2-4 was de zaak beslist na het derde kwart, waarin alleen ZVL Hawabo tot scoren kwam: 2-7. Het slotkwart was daarna nog slechts voor de statistieken van belang: 4-9.

ZPB-ZVL Hawabo 4-9 (0-3, 2-1, 0-3 en 2-2)
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 2, Marloes Cabout 2, Kitty Lynn Joustra, Danique Gras, Malissa van Rijn, Iefke van Belkum en Isis Keijzer.

Tekst: Topsport Leiden

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: