ZVL-Hawabo na ruime overwinning op De Ham door naar de halve finales van de Play-offs

Zoals mocht worden verwacht heeft ZVL Hawabo geen enkele moeite gehad om de halve finales van de playoffs te bereiken. Alle acht de ploegen uit de eredivisie mochten deelnemen aan het ‘nagerecht’ en dat betekende dus een confrontatie tussen de nummer één (ZVL) en de nummer laatst (De Ham).

Mocht de ploeg uit Wormerveer in het eerste duel, afgelopen woensdag, nog negen keer scoren, in eigen bad kwam De Ham niet verder dan een derde van die productie. De favoriet voor de landstitel maakte er in het ongelijke duel liefst zeventien.

Het was in het Wormerveerse zwembad De Watering nooit een echte wedstrijd. ZVL Hawabo scoorde er flink op los, kwam de eerste periode door zonder tegentreffers (0-5) en zag de thuisploeg pas voor het eerst scoren bij een stand van 0-8.

Op dat moment kun je gerust wat gas terugnemen en zelfs jonge talenten het water in sturen. Het verschil liep alleen nog maar verder op en de teller stopte uiteindelijk op 3-17. Malissa van Rijn (foto) was met vier doelpunten topscorer, terwijl nog vier speelsters meer dan één keer scoorden.

De halve finales worden gespeeld in de periode van 20 tot en met 24 april. Ook dan gaat het om een best-of three. In hetzelfde weekeinde beginnen de mannen aan hun playoffs.

De Ham – ZVL-Hawabo: 3-17
Periodestanden: 0-5, 1-4, 2-4, 0-4
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 4, Brenda Weber 3, Kitty Lynn Joustra 3, Marloes Cabout 2, Iefke van Belkum 2, Marianne de Groot, Roline Schuijt en Gina Sjardijn.

Tekst: Topsport Leiden

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: