ZVL-BAM nog één overwinning verwijderd van de landstitel (inclusief videobeelden)

Tim van der Meer (foto), de eerstejaars coach van ZVL-BAM, doet er goed aan dinsdag een setje droge kleren mee te nemen naar zwembad De Zijl. Daar spelen zijn vrouwen die dag (aanvang 20:00 uur) de derde wedstrijd van de finale om het landskampioenschap tegen UZSC. En ZVL-BAM staat na de overwinning van zondagavond in Utrecht (8-16) op matchpoint. Wanneer dinsdag de derde zege wordt geboekt – en wie twijfelt daaraan? – is de Leidse ploeg kampioen van Nederland en zal dat gevierd worden met onder andere een (vrijwillig) bad voor de coach.

ZVL-BAM was in de openingswedstrijd al heel duidelijk de bovenliggende ploeg (11-5) en zondagavond in Utrecht was dat niet anders. De Leidse formatie, die dit seizoen al ongeslagen eerste werd in het reguliere seizoen en ook de nationale beker won, legde de basis voor de tweede zege al in het eerste kwart. Doelpunten van Malissa van Rijn, Brigitte Sleeking en Marianne de Groot zorgden voor een 0-3 tussenstand na acht minuten.

Het werd zelfs 0-5 (Marloes Cabout en Iefke van Belkum), voordat de thuisploeg voor de eerste maal de Leidse doelvrouw Jalou Vanhelsuwé kon passeren. Het doelpuntrijke tweede kwart, waarin de helft van alle doelpunten zouden worden gemaakt, ging daarna gelijk op met als opvallendste feit de vijf doelpunten in deze periode van Iefke van Belkum. Bij de rust was het 5-10 en zat ZVL-BAM in een zetel op weg naar de tweede zege.

In het derde deel leken de doelen te zijn dichtgetimmerd. Michelle Jansen namens UZSC en Marianne de Groot voor ZVL-BAM waren de enigen, die een keer scoorden: 6-11 na drie kwarten.

Voor de Leidse ploeg was het een kwestie van geconcentreerd uitspelen. UZSC kwam een puntje dichterbij (8-12), maar toen was het tijd voor de traditioneel sterke slotfase van ZVL-BAM. Malissa van Rijn, Marianne de Groot, Brigitte Sleeking en Chrissie Thomlinson bepaalden de eindstand op 8-16 en dus was het matchpoint binnen.

Nog één van de drie geplande wedstrijden winnen. Het lijkt appeltje-eitje voor de beste ploeg in de vrouwencompetitie. Je zou zeggen: gelijk maar dinsdag. Kun je een weekje eerder op vakantie…

UZSC – ZVL-BAM 8-16 (0-3, 5-7, 1-1 en 2-5)
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 5, Malissa van Rijn 3, Brigitte Sleeking 3, Marianne de Groot 3, Marloes Cabout 1 en Chrissie Thomlinson 1.

Video

 

Tekst: Topsport Leiden

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: