Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

ZVL-BAM mist scherpte in Utrecht maar wint wel

Een kleine week na de bekeroverwinning in het Hofbad in Den Haag lagen vanavond de dames van ZVL-BAM wederom tegenover de dames van UZSC, eerder in de competitie wist ZVL-BAM in de Zijl met 13-9 te winnen, afgelopen avond kost het de ”Leidse dames” meer moeite, maar uiteindelijk gingen ze wederom met de zege op zak naar huis!

Beide teams beginnen rustig aan de wedstrijd, het is Marloes Cabout die namens ZVL-BAM de scoren opent, maar voordat we de 1e periode afsluiten weten namens UZSC Michelle Janssen en Kiki Geserick het net nog te vinden en zo sluiten we de 1e periode af met een 2-1 voorsprong voor UZSC.

ZVL-BAM Coach Tim v/d Meer heeft zijn team duidelijk op scherp gezet, via Brigitte Sleeking, Marloes Cabout en 2x Iefke van Belkum sluiten zij de 2e periode af met een 3-5 voorsprong, namens UZSC wist Roxanne Frauenfelder nog te scoren.

Direct in de start van de 3e periode weet Iefke van Belkum wederom het net te vinden en brengt de Leidse bekerkampioen op een 3-6 voorsprong, Ester Scheij en Sonja Schroder brengen UZSC vervolgens terug naar 5-6 en via Liselotte Smits komt de Utrechtse trots vervolgens terug op 6-6, Roline Schuijt zet ZVL-BAM vervolgens op een 6-7 voorsprong, maar als een duveltje uit een doosje zet Kiki Geserick UZSC weer naast ZVL-BAM, we sluiten de 3e periode af met 7-7.

In de 4e periode komt UZSC voor de 2e keer in deze wedstrijd op voorsprong, het is Inger Hanselaar die UZSC naar een 8-7 voorsprong brengt, Marloes Cabout zet de toppers uit Leiden vervolgens weer naast UZSC en met nog 5:04 op de klok weet Marianne de Groot ZVL-BAM de winnende 8-9 te bezorgen.

Wij spraken kort met coach Tim v/d Meer van ZVL-BAM ”Het was een moeizame overwinning, maar we hebben wel weer de punten, je merkte dat we vanavond niet helemaal scherp waren na vorige week, maar de verdediging was prima, de aanval kan beter, maar wederom is dit een belangrijke zege en de 1e plek in de competitie is nu wel redelijk zeker”

A.s. woensdag 16 maart en donderdag 17 maart staan er twee oefenwedstrijden op het programma voor ZVL-BAM, ze spelen twee keer tegen de nationale selectie van Nieuw Zeeland, die in Nederland zijn voor het Olympisch kwalificatie toernooi. Woensdag begint de wedstrijd om 20:00 tot 21:30 in het Vijf meidbad en donderdag spelen ze in Zwembad de Zijl en starten ze om 20:45 tot 22:00.

Stand per 12 maart 

Stand_dames_waterpolo_per_12_maart_2016

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: