ZVL-BAM en de Zijl op dreef ”Wat zit er in het water in Leiden…”

DeZijl_keeper_600_400

Wat zit er in het water in Leiden… Een vraag die ook al eerder werd gesteld. Toen stonden de heren van de Zijl fier bovenaan in de eredivisie halverwege het seizoen en werden de dames van ZVL-BAM landskampioen. Ook nu komt die vraag weer naar boven.

Gisteren wisten de dames van ZVL al UZSC uit Utrecht af te troeven en werden daarmee de enig ongeslagen ploeg in de eredivisie. Op zaterdag werd ook de Ham in het 5 meibad voor de tweede keer dit seizoen puntloos gelaten. De bezoekende ploeg wist in de eerste twee periodes slechts twee keer te scoren, zodat ZVL-BAM al halverwege een comfortabele 7-2 voorsprong had. De tweede helft van de wedstrijd werd vervolgens rustig uitgespeeld naar een veilige overwinning van 15-9.

Meer spanning stond er op de wedstrijd van de Zijl zwemsport. De Leidse nummer drie uit de eredivisie ging op bezoek bij de nummer twee GZC Donk in Gouda en stond daar voor een lastige en uitdagende taak: Het goed verdedigen van de derde plaats zou automatisch ook een tweede plek in de competitie betekenen. Winnen van GZC Donk in Gouda zou echter een eerste keer zijn voor de Leidse ploeg. De eerste onderlingen wedstrijd, die eindigde in een 10-10 gelijk spel, gaf echter alle hoop.

In een degelijke eerste helft ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Vlak voor het eindsignaal in de tweede periode wist de Goudse thuisploeg nog te scoren, zodat de rust werd ingegaan met een 4-3 achterstand voor de Zijl. Vanaf dat moment was het echter De Zijl zwemsport wat de klok sloeg. Na en manmeer en een goed uitgespeelde midvooractie van Tim van der Meer was het Daan Heiden die met twee fraaie schoten een 4-8 voorsprong op het bord wist te zetten. In de laatste 3 minuten lieten de heren zich vervolgens niet meer verrassen. De eindstand van 6-8 was dan ook voldoende marge om de tweede plek in de competitie veilig te stellen.

Het waterpolo in Leiden zit duidelijk in de lift. De coaches Tim van der Meer en Niels Joor weten hun spelers goed te motiveren en de ploegen weten mooi waterpolo te combineren met klinkende resultaten. Wat zit er toch in dat water in Leiden.. goed gemotiveerde spelers en speelsters?

Uitslagen zaterdag 20 februari
ZVL-Bam – De Ham 15-9 (4-1, 3-1, 3-3, 5-4)
Widex GZC Donk – De Zijl 6-8 (2-2, 2-1, 0-3, 2-2)

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: