Winst is geboden voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

Nu Landstede Basketbal als eerste erin geslaagd is om een thuiswedstrijd in de halve finale te winnen, staat Zorg en Zekerheid Leiden voor de zware taak om dinsdag in eigen huis te winnen. Verliezen in eigen huis is geen optie, want dan komt Landstede Basketbal op matchpoint.

Opnieuw zag Zorg en Zekerheid Leiden zondagmiddag de tegenstander al voor rust uit het zicht verdwijnen. Was het afgelopen woensdag in Leiden vooral het eerste kwart mis (13-31), zondag ging het juist in het tweede kwart fout. Zorg en Zekerheid Leiden kwam niet verder dan zeven punten, met als gevolg dat er halverwege al een flink gat op het scorebord stond: 37-23. Vanaf de vijfde minuut in het derde kwart besloot Zorg en Zekerheid Leiden te gaan knokken, waardoor de ploeg nog enigszins in de buurt kwam. Bij 63-56 aan het begin van het vierde kwart werd het kleinste verschil genoteerd.

Aan Paul Vervaeck en Richard den Os de taak om de spelers binnen twee dagen weer scherp en gemotiveerd te krijgen. En daar schortte het bij een aantal spelers aan. Karakteristiek waren misschien wel de breaks die big man Clayton Vette na rust mocht lopen, terwijl er amper een speler van Zorg en Zekerheid Leiden in de buurt was.

Rogier Jansen ging zijn ploeg opnieuw voor. Jansen, die in alle hallen verguisd en beschimpt wordt, is in deze halve finaleserie een constante factor bij Zorg en Zekerheid Leiden met 17, 18 en 19 punten. Jessey Voorn sloot zich bij Jansen aan en koos niet uitsluitend voor de driepunter, maar ging de basket aanvallen. Juist inside was er aanvankelijk geen doorkomen aan voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar dat veranderde door de acties van Voorn wel. Nuttige bijdragen werden ook geleverd door Floris Versteeg en Jan Driessen, die zijn eerste minuten in deze serie maakte.

Het is duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden dinsdag echt uit een ander vaatje moet tappen, want anders komt het einde van het seizoen wel erg dichtbij. Een achterstand van 3-1 goedmaken is best mogelijk, maar dat betekent wel dat er dan nog twee keer in Zwolle moet worden gewonnen. Dat is iets dat iedereen zich moet realiseren. Daarom is het ook zaak dat alle spelers er maximaal voor gaan en dat niemand zijn snor drukt. Alle neuzen moeten nu dezelfde kant op wijzen. Het is vijf voor twaalf!

De Vijf Meihal was afgelopen woensdag al zeer goed bevolkt, maar door de sterke start van Landstede Basketbal was er in dit duel voor de zesde man verder geen belangrijke rol weggelegd. Dat moet dinsdag anders zijn. Daar zijn de spelers zich wel van doordrongen. Het is nu zaak dat het publiek achter hun ploeg blijft staan en echt de steun biedt die de ploeg verdient. Dinsdag moet het gebeuren, dan moet de serie weer op 2-2 gezet worden!

Koop nu hier je kaartje en help, schreeuw of juich je favorieten naar de winst. Het maakt niet of dat met mooi of lelijk basketbal bewerkstelligd wordt. Het enige dat telt is de winst. Vergeet overigens niet dat dit duel dus al om 19.00 uur begint. Be there!

Tekst: https://www.eredivisiebasketballleiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: