VOORUITBLIK: ZZ Leiden voor de laatste keer naar Weert

Nu het einde van het reguliere seizoen nadert, komt er ook een einde aan de verre uitwedstrijden. Groningen en Leeuwarden staan in het reguliere seizoen niet meer op het programma, zaterdag reist Zorg en Zekerheid Leiden voor de laatste keer naar Weert af om het tegen BSW op te nemen.

Hoewel BSW de laatste plaats inneemt in de Dutch Basketball League, doen de Limburgers het de laatste tijd aardig. Recent werd Landstede Basketbal nog verslagen met 74-66. Ook New Heroes Den Bosch had het lastig en wist pas in de laatste seconde de winst naar zich toe te trekken: 72-74. Afgelopen zaterdag werd Aris Leeuwarden met een ruime nederlaag (99-79) terug naar Friesland gestuurd. In de beker wonnen de Limburgers overigens al eerder van een incompleet Forward Lease Rotterdam: 74-73.

Op 4 februari kwamen beide ploegen elkaar tegen. Zorg en Zekerheid Leiden had het niet makkelijk in de eigen Vijf Meihal. Bij rust keek de thuisploeg nog tegen een 30-35 achterstand aan. Na een zwakke start van het derde kwart pakte Zorg en Zekerheid Leiden alsnog de winst: 78-62. Het was tevens de zevende en laatste wedstrijd waarin Thomas Koenis een double double noteerde: 15 punten en 10 rebounds.

In het eerste duel in Weert was er voor Zorg en Zekerheid Leiden geen vuiltje aan de lucht. Vlak na het begin van het vierde kwart stond er in Sporthal Boshoven een stand van 33-66 op het scorebord. BSW wist zich nog enigszins te herstellen en de schade te beperken tot 53-73.

Kasper Averink, die de afgelopen vier seizoenen nog voor Zorg en Zekerheid Leiden uitkwam, zal er niet bij zijn. Door een scheurtje in zijn meniscus is het seizoen van Averink al voorbij. Aleek Pauline, een Frans-Amerikaanse guard die rond de jaarwisseling was aangetrokken, begint langzaam te aarden in de Nederlandse competitie. Tegen Aris Leeuwarden was Pauline goed voor 17 punten, 5 rebounds, 3 steals en 3 assists. De opvallendste cijfers kwamen echter van Dyon Halman. De 22-jarige center kwam in 20 minuten tijd tot 18 punten en 13 rebounds (11 aanvallend).

Zorg en Zekerheid Leiden zal zaterdag zeker aan de bak moeten. Er staat namelijk nog wat anders op het spel. Als de Leidse ploeg wint, dan is plaatsing voor de play-offs zeker. Daar was natuurlijk geen twijfel meer over mogelijk. Door de nederlaag van New Heroes Den Bosch is de marge met de nummer vier van de competitie nog steeds zes punten. Nu krijgen de Bosschenaren donderdag Donar op bezoek, dus het is heel goed denkbaar dat wanneer Zorg en Zekerheid Leiden voor de negentiende keer op rij van BSW wint (de een na langste winning streak) het gat met de nummer vier groeit tot acht punten. In dat geval kan de derde plaats Zorg en Zekerheid Leiden niet meer ontgaan en is het alleen nog afwachten of Landstede Basketbal in de laatste serie wedstrijden achterhaald kan worden.

De wedstrijd in Weert begin overigens om 19.30 uur.

Tekst: https://www.eredivisiebasketballleiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: