Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

VOORUITBLIK op het Leidse sportweekend (1 en 2 april)

Ook aankomend weekend komen er weer de nodige Leidse topsport ploegen in actie. Wij blikken zoals elke week vooruit op het Rugby, Tafeltennis, Waterpolo en basketbal. Voor de dames van Scylla staat er a.s. zondag een cruciale wedstrijd op het programma tegen Hilversum en de mannen van DIOK strijden a.s. zaterdag om de eerste plaats in de Nationale Plate. Bij het waterpolo zijn de laatste wedstrijden in de reguliere competitie in zicht en bij het basketbal zijn er ook nog slechts twee wedstrijden te gaan richting de play-offs.

 RUGBY 
In de Nationale plate won DIOK vorige week met duidelijke cijfers van de Amstelveense RC, maar deze week is het andere koek, in Leiden gaat de thuiswedstrijd gespeeld worden tegen de medekoploper The Dukes uit Den Bosch en dat is toch ook wel een grootmacht binnen het rugby, ze wisten vorig seizoen nog de finale te halen van de ereklasse kampioenspoule maar begonnen dit seizoen niet goed waardoor ze ook in de Nationale plate zijn terecht gekomen en daar hebben ze de boel weer op orde, tegen DIOK wonnen ze in de ereklasse met 5-22 en eind januari wonnen ze op eigen terrein van DIOK met 19-7. Oftewel DIOK heeft morgen wat recht te zetten in eigen huis en weten ze dat voor elkaar te krijgen dan pakken ze alleen de koppositie. Oftewel een spannende pot ruby morgen aan de Leidse Smaragdlaan.

 WATERPOLO
De play-offs komen nu toch echt in zicht in de eredivisie bij de heren zijn er nog twee wedstrijden te spelen. De belangrijkste is toch wel morgenavond als onze mannen van de Zijl Zwemsport op visite gaan bij ZPB H&L Productions een team die ze in de kwartfinales van de KNZB beker wisten uit te schakelen maar in de competitie niet wisten te verslaan. Of het uiteindelijk nog heel veel uitmaakt ja het thuisvoordeel, De Zijl Zwemsport zal hoogstwaarschijnlijk in de play-off spelen tegen ZPC uit Amersfoort (De enige ploeg waar ze in de competitie niet van wisten te winnen) alleen is de vraag gaan ze dit met thuisvoordeel doen, de Zijl Zwemsport staat nu vierde maar ZPC Amersfoort heeft 1 wedstrijd minder gespeeld en die is vanavond tegen het KNZB JTT. Zaterdag neemt ZPC het op tegen Schuurman BZC en daarna kunnen we wel langzaam de balans opmaken wie er tegen wie gaat spelen in de play-offs en wie er dan wel of niet thuisvoordeel heeft.

Dan de dames van ZVL-Hawabo zij kwamen afgelopen zaterdag met de schrik vrij tegen het Ravijn maar wisten uiteindelijk de belangrijke zege toch veilig te stellen en a.s. zaterdag kunnen ze het karwei wat betreft de reguliere competitie afmaken. Ze gaan op visite bij ZV de Zaan en dat is de nummer vijf in de dames eredivisie, normaal gesproken zou dit geen problemen moeten opleveren eerder dit seizoen won ZVL in eigen huis met 12-5. Als er a.s. zaterdag gewonnen wordt in Zaandam gaan we dus als nummer één de play-offs in. De eerste tegenstander in de kwartfinale play-off zal dan zijn De Ham en mocht er gewonnen worden dan wacht in halve finales Polar Bears of ZV de Zaan.

 BASKETBAL 
In de Dutch Basketball League nog twee thuiswedstrijden voor onze mannen van Zorg en Zekerheid Leiden namelijk tegen Rotterdam en Amsterdam. A.s. zaterdag komt Forward Lease Rotterdam op visite in Leiden. Ze speelde dit seizoen al diverse malen tegen elkaar in de meeste wedstrijden waren de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden toch wel de bovenliggende partij, behalve de laatste keer in Rotterdam, om precies te zijn begin februari toen eindigde de wedstrijd in 74-80, nog wel in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden maar de Rotterdammers komen dichterbij! Voor de eindstand van de reguliere competitie maakt het waarschijnlijk niet meer zoveel uit. Zorg en Zekerheid Leiden staat stevig op de derde plaats en het gaat naar nummer twee Landstede Zwolle is vier punten.

 TAFELTENNIS
Deze week komen de heren van Scylla niet in actie in de eredivisie. Maar voor de dames staat er wel a.s. zondag 2 april een hele belangrijke laatste wedstrijd op het programma. Ze staan op dit moment op de 4e plaats in de eredivisie en dat is een plaats die recht geeft op het spelen van de play-offs om de landstitel, maar de voorsprong is slecht 1 punt op Lybrae Heerlen die gaan het zondag opnemen tegen de nummer drie het als voor de play-offs geplaatste SKF. Scylla neemt het in eigen huis op tegen de nummer voorlaatste en dat is Hilversum. Maar eerder dit seizoen in Hilversum werd het 3-3. Oftewel de dames van Scylla kunnen alles support gebruiken! de wedstrijd in het Scylla tafeltenniscentrum begint om 14:00 uur.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: