Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

VOORUITBLIK op het komende sportweekend (25 en 26 maart)

Ook aankomend weekend staat er weer de nodige Leidse topsport op het programma. Wij blikken vooruit op het basketbal, rugby, waterpolo en tafeltennis.

BASKETBALL
Vanavond (donderdag 23 maart) nemen de heren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het in Den Bosch op tegen de New Heroes. Eerder dit seizoen speelde beide ploeg al drie keer tegen elkaar. De laatste twee duels waren erg close In Den Bosch verloor ZZ Leiden met 70-67 en in de thuiswedstrijd wonnen we met 62-60 . De wedstrijd vanavond in Den Bosch is vanaf 19:55 live te zien op ZIGGO Sport.

RUGBY
Ook het rugby gaat na een kleine maand weer van start in de nationale plate gaat DIOK een uitwedstrijd tegen tegen de Amstelveense RC. De wedstrijd in Leiden was een hele spannende en werd begin januari door DIOK gewonnen met 21-19 dit belooft dus morgen ook een spannende pot te worden in Amstelveen. De wedstrijd start om 15:00 uur.

WATERPOLO
In de eredivisie van het waterpolo hebben de dames van ZVL-Hawabo de 1e plaats in eigen handen, maar dan moeten de resterende twee wedstrijden wel gewonnen worden, de eerste opdracht is zaterdagavond in het Vijf Meibad dan komen de dames van het Ravijn op visite, eerder dit seizoen won ZVL-Hawabo thuis met 12-7 en uit met 5-15. De wedstrijd begint om 18:55 uur.

En dan in de eredivisie bij de heren de Zijl Zwemsport is goed bezig! en lijken ook een hele gevaarlijke outsider voor de landstitel. A.s. zaterdag nemen ze het in Zwembad de Zijl op tegen BZC Brandeburg en dat is een laagvlieger in de eredivisie, eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 8-11 gewonnen. Wil de Zijl Zwemsport blijven meestrijden om de 3e/4e plaats dan zal deze wedstrijd ieder geval gewonnen moeten worden. De wedstrijd tussen de Zijl Zwemsport en BZC Brandenburg begint om 19:20 uur.

TAFELTENNIS
In de eredivisie van het tafeltennis spelen de heren van Scylla een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen Salamanders uit Wateringen. Met nog twee wedstrijden te gaan voor Scylla en drie wedstrijden te gaan voor Salamanders is het onderlinge verschil drie punten en dus is er alles aan gelegen om deze wedstrijd a.s. zondag te winnen en zo uitzicht te houden op de play-offs. Scylla staat met 35 punten op de 4e plaats en Salamanders met 32 punten op de vijfde plaats. De wedstrijd in het Scylla Tafeltenniscentrum start a.s. zondag 26 maart om 13:00 uur.

In de eredivisie van de dames staat Scylla op een 5e plaats en is het in een hevig gevecht verwikkeld met TTV Lybrae uit Heerlen. De dames uit Limburg staan 1 punt voor op de dames van Scylla, maar spelen zondagmiddag thuis tegen de koploper Dozy uit Den Helder. Scylla gaat op visite in Nieuwegein bij VTV en dat is de nummer twee in de eredivisie. Eerder dit seizoen verloor Scylla in eigen huis met 0-6. Oftewel ook bij de dames is het een hele spannende speelronde.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: