VOORUITBLIK: Laatste reguliere thuiswedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden

Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat donderdag de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen op het programma. In de Vijf Meihal neemt de Leidse ploeg het om 20.00 uur op tegen Apollo Amsterdam.

Donderdag is ook de dag dat de paring voor de play-offs wel eens duidelijk kan worden en dat de laatste speelronde daarin geen verandering meer kan aanbrengen. Als Landstede Basketbal in Rotterdam van Forward Lease wint, dan is de tweede plaats voor Zorg en Zekerheid Leiden niet meer te bereiken. De Leidse ploeg zal dan voor het eerst in het Belgische systeem, dat drie jaar geleden werd ingevoerd, in de eerste ronde moeten spelen. Bij de twee vorige edities was Zorg en Zekerheid Leiden direct geplaatst voor de halve finale, maar daarin bleef de ploeg steken.

Mogelijk wordt donderdag ook de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden in de play-offs bekend. Als New Heroes Den Bosch bij Aris Leeuwarden wint, dan is Apollo Amsterdam zeker van de zesde plaats. Overigens kunnen de Amsterdammers dat zelf donderdag bewerkstelligen door in de Vijf Meihal van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen.

De scenario’s kunnen echter ook heel anders zijn. Als Landstede Basketbal verliest en Zorg en Zekerheid Leiden wint, dan strijden beide ploegen zaterdag om de tweede plaats. Zorg en Zekerheid Leiden moet dan wel met 10 punten verschil winnen. Als Aris Leeuwarden wel van de Bosschenaren wint en Apollo gaat in Leiden onderuit, dan spelen deze twee ploegen zaterdag om de zesde plaats. De winnaar gaat dan door naar de play-offs. Kortom, na de wedstrijd wordt er in elk geval meer duidelijk.

De boodschap voor Zorg en Zekerheid Leiden is in elk geval duidelijk: gaan voor de winst en wie weet zit er dan toch nog een tweede plaats in. En anders een statement zien te maken tegen de ploeg de in de eerste ronde van de play-offs wel eens de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden kan zijn.

De Amsterdamse ploeg begon sterk aan het seizoen, met onder andere een winst na verlenging tegen Zorg en Zekerheid Leiden (88-86). Daarna ging het snel bergafwaarts met de Amsterdammers en belandde de ploeg zelfs even op de voorlaatste plaats, met als dieptepunt een nederlaag in Weert. Maar wisselvalligheid is troef bij Apollo Amsterdam, want een week geleden kreeg New Heroes Den Bosch er in een waar driepuntfestijn nog een nederlaag te slikken.

Zorg en Zekerheid Leiden kende in de twee andere duels aanzienlijk minder moeite met de Amsterdammers. In december werd het in Leiden 90-66. In februari werd het in Amsterdam 66-79, maar net als tegen Forward Lease Rotterdam viel de marge minder groot uit doordat coach Paul Vervaeck in de slotminuten met een volledig DTL-team ging spelen.
Kaarten voor de laatste reguliere thuiswedstrijd kun je hier aanschaffen.

Tekst: https://www.eredivisiebasketballleiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: