VOORUITBLIK: Klassieker met waarde

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het donderdag voor de camera’s van Ziggo Sport op tegen New Heroes Den Bosch. Beide ploegen zullen het duel in de Maaspoort zeker niet te licht opvatten, want voor beide ploegen staat er nog wel een en ander op het spel.

New Heroes heeft momenteel een voorsprong van twee punten op Forward Lease Rotterdam. Mochten die ploegen gelijk eindigen, dan valt het onderling resultaat op doelsaldo in het voordeel van de Rotterdammers uit. Bijna drie weken geleden won Forward Lease Rotterdam nog ruim van New Heroes, dat beide duels in Rotterdam verloor. Een notering op plaats vijf is New Heroes onwaardig en levert Forward Lease Rotterdam thuisvoordeel op. Reken maar dat Bosschenaren gebrand zijn op de winst.

Ook voor Zorg en Zekerheid Leiden is het duel behoorlijk belangrijk. Wil de Leidse ploeg nog kans maken op de tweede plaats, dan moet er gewonnen worden. Het zou zo maar kunnen dat Landstede Basketbal morgenavond onderuit gaat tegen Donar. Dat zou het gat met de Zwolse formatie terug kunnen brengen tot twee punten, op voorwaarde dat Zorg en Zekerheid Leiden donderdagavond dan wel wint van New Heroes. In dat geval staat ons nog een mooie laatste speeldag te wachten. Zorg en Zekerheid Leiden sluit het reguliere seizoen immers af met een uitwedstrijd tegen Landstede Basketbal. Vooralsnog halen we de zakjapanners nog niet tevoorschijn. Eerst maar eens afwachten wat er donderdag gebeurt.

In de Vijf Meihal was Zorg en Zekerheid Leiden twee keer te sterk voor New Heroes (66-56 en 62-60). Daarbij moet wel worden aangetekend dat in beide duels New Heroes niet compleet was. In de uitwedstrijd wonnen de Bosschenaren op het nippertje: 70-67. Jonathan Michael Lee speelde toen voor het eerst met Zorg en Zekerheid Leiden mee.

Grote man bij de Bossche formatie was destijds Antwan Scott. Zoals bekend is de soepele scorer vertrokken. Nieuw in de ploeg, althans voor de Leidse spelers dan, zijn Steve McWhorter (vorig seizoen nog uitkomend voor Landstede Basketbal) en D.J. Balentine, ook al een ‘kleine’ Amerikaan. Het blessurespook heeft de Maaspoort gedeeltelijk verlaten. Ralf de Pagter en Stefan Wessels lagen er allebei een tijdje uit, maar zijn inmiddels al weer in actie gekomen.

De wedstrijd wordt live uitgezonden door Ziggo Sport. Aanvang van het duel van donderdag is 20.00 uur.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: