Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

VOORUITBLIK: Klaarstomen voor de play-offs

Nog drie wedstrijden staan er op het programma van Zorg en Zekerheid Leiden. Daarna beginnen de play-offs. In de voorlaatste thuiswedstrijd neemt de Leidse ploeg het zaterdag (1 april) op tegen Forward Lease Rotterdam. Een mooie start om het team klaar te stomen voor de play-offs.

Tot vorige week was er nog een kans voor Zorg en Zekerheid Leiden om het seizoen als tweede af te sluiten en derhalve een vrije doorgang te krijgen naar de halve finales van de play-offs. In het verleden (de afgelopen twee seizoenen) is dat Belgische systeem voor Zorg en Zekerheid Leiden overigens niet goed uitgepakt. Twee seizoenen op rij sloot Zorg en Zekerheid Leiden het seizoen als tweede af, om vervolgens in de halve finales door Donar te worden uitgeschakeld.

Zorg en Zekerheid Leiden had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door te winnen bij New Heroes Den Bosch en het gat met Landstede Basketbal daardoor terug te brengen tot twee punten. Met in het achterhoofd de wetenschap dat Zorg en Zekerheid Leiden op de slotdag nog naar Zwolle moet. Daarmee had Zorg en Zekerheid Leiden het bereiken van de tweede plaats nog in eigen hand gehad. Nu moet de Leidse formatie hopen dat Landstede Basketbal tegen BSW Weert (in Zwolle) en Forward Lease Rotterdam (in de Maasstad) een scheve schaats rijdt.

De derde plaats is in elk geval veiliggesteld. Na de nederlaag tegen New Heroes Den Bosch bedraagt het gat tussen beide ploegen zes punten. De Bosschenaren kunnen nog op gelijke hoogte komen als Zorg en Zekerheid Leiden de laatste drie wedstrijden allemaal verliest, maar dan treedt het onderling resultaat in werking. Beide ploegen hebben twee keer gewonnen, maar het onderling doelsaldo is +2 in Leids voordeel. Dit betekent meteen dat Zorg en Zekerheid Leiden pas in de finale op Donar stuit, als de ploeg daadwerkelijk zover komt natuurlijk.

Bij Forward Lease Rotterdam is wel een en ander veranderd. La’Shard Anderson, tot enkele weken terug nog topscorer in de Dutch Basketball League, tekende op Cyprus een contract tot het einde van volgend seizoen. Een gevoelige aderlating voor de Rotterdammers. Coach Armand Salomon moet het zaterdag ook stellen zonder Jermaine Marshall, de vervanger van Anthlon Bell. De oma van de Amerikaanse speler is namelijk overleden. Marshall, afgelopen zaterdag tegen Aris Leeuwarden nog goed voor 42 punten, is inmiddels naar huis gevlogen, maar is pas komende maandag weer terug in Rotterdam.

Salomon beschikt zaterdag dus alleen over hoogspringer Gregory Lydell Mays. De 2.03 meter lange Amerikaan pakte onlangs nog uit met 31 punten tegen BSW Weert. Mays ging afgelopen zaterdag wel door zijn enkel, maar de blessure schijnt mee te vallen. In de loop van deze week zal hij op de training weer aansluiten.

Al met al moet Zorg en Zekerheid Leiden het dus opnemen tegen een gehavend Forward Lease Rotterdam. In Den Bosch ontbraken Rogier Jansen en Rens Butter, terwijl Mohamed Kherrazi in de wedstrijd door zijn enkel ging. Met de blessure van Kherrazi gaat het stukken beter. Desgevraagd laat de forward weten dat hij zaterdag weer gewoon gaat spelen om te zorgen dat de winning streak tegen de Rotterdammers op gaat lopen naar 32 zeges op rij.

Het duel begint zaterdag om 20.00 uur. Dat is echt geen grap. Kaarten voor het laatste reguliere thuisduel op zaterdagavond kun je hier aanschaffen.

Tekst: www.eredivisiebasketballleiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: