van Belkum en Cabout nemen ZVL-Hawabo op sleeptouw tegen koploper UZSC

Twee wedstrijden stonden er dit weekend op het programma voor de huidige landskampioen ZVL-Hawabo. Gisteren wisten de dames uit Leiden overtuigend met 12-5 te winnen van nummer vijf ZV de Zaan. Een wedstrijd waarin coach Tim v/d Meer zijn team direct vanaf het begin er fel bovenop liet zitten en dat was uiteindelijk meer dan genoeg om een voorsprong te nemen, die ook niet meer uit handen gegeven zou worden.

ZVL-Hawabo – ZV De Zaan 12-5
Periodestanden: 3-0, 2-1, 2-2, 5-2
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum 2, Isis Keijzer 2, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Marianne de Groot en Kitty Lynn Joustra.
Doelpunten De Zaan: Maxine Schaap 2, Yara Galjé, Marjoleijn Boutsma en Marsha Spaans.
Scheidsrechters: Gringhuis en Nieuwenhuizen

ZVL-Hawabo flitsend uit de starblokken tegen huidige nummer 1
Dan de zondagmiddag wedstrijd tegen de huidige nummer 1 UZSC, eind 2016 wisten de dames uit Leiden niet verder te komen dan in gelijkspel in Utrecht, deze middag was het allemaal anders, Iefke van Belkum (foto) in absolute topvorm, Marloes Cabout schoot echt met scherp! en de pressing van ZVL-Hawabo in die eerste periode fenomenaal en dan kom je met 6-0 uit de eerste periode. Dan mag UZSC misschien favoriet zijn voor de landstitel met de diverse NL team speelsters, maar dit ZVL-Hawabo is toch echt in staat om de landstitel met succes te gaan verdedigen. Laten we de wedstrijd nog even oppakken bij de 2e periode, ZVL-Hawabo zakt wat terug, maar ziet één klein kansje en Iefke van Belkum knalt de 7-0 erin, dan is Schothans de coach van UZSC het toch wel knap zat aan de kant en schreeuwt  zijn meiden bij elkaar voor een time-out. En UZSC weet direct wat terug te doen via Amarens Genee en Leonie v/d Molen. In de derde periode lijkt de wedstrijd een beetje te kantelen richting UZSC, ze komen via Genee en Frauenfelder terug naar 7-4 maar dan als WEER van Belkum scoort en 8-4 op het scorebord brengt is het verzet gebroken en lopen de dames van ZVL-Hawabo door naar 10-6. In de laatste periode vallen er nog twee goals één voor UZSC en één voor ZVL-Hawabo, ja u raadt het al het is van Belkum die ook het slotakkoord in deze wedstrijd heeft. Een zeer knappe overwinning van ZVL-Hawabo en we zijn klaar voor de dubbele halve finale beker confrontatie van volgende weekend met wederom UZSC als tegenstander.

1e PERIODE
1-0, Rozanne Voorvelt
2-0, Iefke van Belkum
3-0, Iefke van Belkum
4-0, Marloes Cabout
5-0, Marloes Cabout
6-0, Marianne de Groot

2e PERIODE
7-0, Iefke van Belkum
7-1, Amarens Genee
7-2, Leonie v/d Molen

3e PERIODE
7-3, Amarens Genee
7-4, Roxanne Frauenfelder
8-4, Iefke van Belkum
9-4, Malissa van Rijn
9-5, Nerida Drewes
10-5, Marloes Cabout
10-6, Liselotte Smits

4e PERIODE
11-6, Iefke van Belkum
11-7, Dagmar Genee

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: