Swaboladies.nl wint ploegentijdrit Houtribdijk

In de Clubcompetitie-ploegentijdrit over de Houtribdijk heeft SwaboLadies.nl een nieuwe overwinning geboekt. Ze wisten WV de Kannibaal en Jan van Arckel naar de tweede en derde plek te wijzen.

Een ploegentijdrit van Lelystad naar Enkhuizen over de Houtribdijk, een bijzonder beeld was het zeker. Over een dijk van dertig kilometer waar geen einde aan leek te komen streden de Clubcompetitie ploegen om de winst.

Minke van Dongen, Olga de Boer, Esther van Veen, Tessa Dijksman, Sofie van Horik en Ingrid Tempert vormden met elkaar een sterke trein. Over de Houtribdijk konden ze jagen op de ploegen die voor hun gestart waren en wisten ze meerdere ploegen voorbij te snellen.

Terwijl de nummer vijf op anderhalve minuut achterstand binnen kwam, was het voor de podiumplekken bijzonder spannend. WV de Meteoor Assen Roden greep er net naast met 34 seconden achterstand op SwaboLadies.nl. Jan van Arckel strandde op achttien seconden en WV de Kannibaal kwam tot op vijftien seconden.

Hoewel het op het oog duidelijk leek, duurde het lang voor de officiële bevestiging werd gegeven. Dat maakt de vreugde toen SwaboLadies.nl als winnaar werd omgeroepen alleen maar groter.

‘We hebben vandaag laten zien dat we gewoon echt de sterksten zijn,’ vertelt Olga de Boer na afloop van de koers. ‘Het is echt heel mooi om dit mee te mogen maken. Een paar jaar geleden had ik dit echt niet gedacht.’

Tekst: Swaboladies.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: