Scylla mannen spelen gelijk en blijven in de race voor de play-offs

Veel tafeltennisliefhebbers wisten het Scylla Tafeltenniscentrum vandaag te vinden voor de kraker Scylla-Salamanders. Ze werden niet teleurgesteld. Beide partijen leverden volop strijd en toptafeltennis.

In de openingspartij zette Kazeem Nasiru meteen de toon. Met 3-0 gaf hij Bas Hergelink geen kans om in de wedstrijd te komen.
De volgende partij mocht er ook wezen. Olivier Altenbrug pakte de eerste game (11-5) van Casper ter Luun. Daarna was het echter de beurt aan ter Luun die vandaag zijn grote klasse liet zien. Met snoeihard spel en flitsende forehand en backhand trok hij de wedstrijd weer in evenwicht.

Wat volgde was een wedstrijd die bol stond van de spanning. Gerard Bakker Jr. kwam eerst op achterstand (10-12) tegen Jamshid Sedigh maar won vervolgens de volgende twee games met wederom slim spel. Sedigh zag enkele van zijn services afgekeurd en raakte duidelijk geïrriteerd. Toch wist hij de vierde game te pakken. De slotgame was er een om in te lijsten. Na een achterstand te hebben goedgemaakt trok Bakker onder gejuich van het thuispubliek de vijfde game met 12-10 naar zich toe.

Terwijl het publiek dacht dat Scylla door zou drukken draaide echter Salamanders de rollen om. Eerst won ter Luun met wederom sterk spel in 5 games van Nasiru. Doordat Bakker vervolgens geen vat kreeg op het spel van Hergelink keek Scylla opeens aan tegen een 2-3 achterstand.

Alle druk kwam daarmee op de schouders van Altenburg, die daar echter uitstekend mee om wist te gaan. Met 3-0 (11-8, 11-8, 11-4) versloeg hij Sedigh; een belangrijke overwinning. Hiermee was het de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar in evenwicht hielden.

Belangrijk ook was het dat hij de partij zonder een game te verliezen naar zich toe trok. In games valt de balans daarmee net uit in het voordeel van Scylla. Over de twee wedstrijden heeft Scylla één game meer gewonnen, zodat wanneer beide teams uiteindelijk op evenveel punten uitkomen het toch Scylla zal zijn die voor de play-offs in aanmerking komt.

Salamanders zal dus 4 punten moeten inlopen op Scylla om nog kans op de play-offs te hebben. Volgende week moet Salamanders het opnemen tegen de nummer drie van de competitie, Smash ’70.

Daarna zullen alle ogen gericht zijn op de slotdag van de competitie. Op 9 april speelt Salamanders dan uit tegen Westa. Scylla mag dan op hetzelfde moment in eigen huis het karwei afmaken tegen Klimaatgroep Stars!

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: