Scylla en de Tafeltennis Masters: Goed, beter, best!

In het Scylla Tafeltenniscentrum stond van 6-8 januari alles in het teken van de Tafeltennis Masters. Eerst de Jeugdmasters, en daarna de Masters voor senioren. Op 6 januari kwamen de beste 12 jongens en meisjes naar Leiden. Lokale favoriet en Scylla-speelster Esmee van Marwijk speelde een goed toernooi waarbij ze eindigde op een zesde plek. Een mooie prestatie voor de speelster die pas op relatief late leeftijd is gaan tafeltennissen bij Scylla. Daar komt ze nu al uit in de eredivisie bij de senioren. Het heeft ertoe geleid dat ze afgelopen jaar grote stappen wist te zetten. Het was echter nog niet voldoende voor de overwinning. Die ging naar Shuo Han Men, die alweer voor het derde jaar op rij de titel opeiste en duidelijk boven de rest uitsteekt. Veel tegenstand had ze niet. In de finale gaf ze tegenstandster Vera van Boheemen geen kans. Ook bij de jongens was de finale een eenzijdige wedstrijd. daar was het Ruan Greyling die eenvoudig met 3-0 won van Arjan Huiden.

Bij de Masters voor de senioren werd de dagen erna fel gestreden door de beste mannen en vrouwen van Nederland. Scylla had veel ijzers in het vuur. Met Gerard Bakker jr., Joey Boekkooi, Olivier Altenburg, Kazeem Nasiru, Marie Depuydt, Marlotte Staps, Kim Vermaas en Esmee van Marwijk was Scylla zelfs topleverancier. Maar hoewel de Leidenaren goed presteerden waren er op de finaledag nog maar twee over. Kim vermaas hoefde als nummer vier van de plaatsingslijst sowieso pas op zondag in actie te komen. Kazeem Nasiru moest zich nog wel eerst plaatsen. Dat deed de publieksspeler met verve. Zijn partij in de playoffs van zaterdag tegen de topverdediger Arnaud Meijer stond bol van de spanning. Nasiru had de volle 7 games nodig om zich bij de laatste acht te scharen. Tot vreugde van het thuispubliek lukte dit met 11-5 in de beslissende game.

Op de finaledag moest Nasiru al direct in de kwartfinale aantreden tegen de Rajko Gommers. Hoewel er kansen waren voor de Nigeriaan was het toch Gommers die aan het langste eind trok. Geen schande, want dezelfde Gommers mocht zich uiteindelijk laten kronen tot de nieuwe kampioen. Ewout Oostwouder, oud-Scyllaan en al een keer winnaar van de Masters, leek in de finale aanvankelijk over Gommers heen te walsen en kwam maar liefst met 3-0 in games voor. Maar op het moment dat niemand meer iets voor de kansen van Gommers gaf draaide de partij. Na op fortuinlijke wijze de vierde game te hebben gewonnen kwam hij terug in de wedstrijd. Daarna was het Oostwouder die steeds meer achter de feiten aanliep. Met snoeihard spel was het Gommers die met 4-3 zijn tweede Masterstitel binnenhaalde.

Bij de vrouwen ging de titel naar de als nummer 1 geplaatste Britt Eerland. In de halve finale won ze van Scylla-speelster Kim Vermaas die even eerder nog Rianne van Duin versloeg. Vermaas begon sterk en wist knap de eerste game te winnen. Daarna slopen er toch iets teveel foutjes in het spel en was het Eerland die de partij dicteerde. Ook in de finale was het duidelijk. Ana Gogorita kon proberen wat ze wilde, maar Eerland was haar op alle fronten de baas. Zonder een game te verliezen wist Eerland haar eerste Masterstitel te veroveren. Het publiek gunde haar de overwinning, net zoals het de andere winnaars toejuichte.

Het hoge niveau, de spanning, en de perfecte ambiance lieten nog maar eens zien hoe belangrijk het is om een toernooi uit te bouwen. Sinds Scylla het toernooi vijf jaar geleden onder haar hoede nam is het toernooi gegroeid. De samenwerking tussen de Nationale Tafeltennisbond (NTTB) en Scylla lijkt garant te staan voor een verdere ontwikkeling naar professionalisering. Voorzitter Jan Vermaas vatte het nog eens samen: “Wij gaan bij Scylla altijd voor het beste. We geloven in opbouwen, schaven en verbeteren. Dat geldt voor de ontwikkeling van talenten binnen onze eigen vereniging, maar net zozeer voor de Masters: We gaan voor goed, beter, best!” Of dit ook betekent dat Scylla voor een zesde maal voor de organisatie van de Masters gaat tekenen kon hij nog niet bevestigen, maar de wil lijkt er zeker te zijn.

Tekst: Scylla Tafeltennis

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: