Scylla dames blijven op koers voor de play-offs

Het eerste damesteam van Scylla moest dit weekend in de eredivisie tafeltennis twee keer aan de bak. Eerst zaterdag tegen Scyedam, en een dag later tegen Westa.

Bij de uitwedstrijd tegen Scyedam trad Scylla aan zonder Kim Vermaas die op dat moment bij de heren in de eerste divisie uitkwam (6-4 winst tegen de Veluwe). Marlotte Staps, Esmee van Marwijk en Iva Laginja wonnen de wedstrijd met 4-2. Marlotte bleef ongeslagen, Esmee en Iva wonnen elke 1 partij. Voor Iva was het pas de eerste keer dit seizoen dat ze meespeelde.

Marlotte en Esmee moesten een dag later weer aantreden, maar ditmaal in het eigen Scylla Tafeltenniscentrum. Ook nu werd het 4-2. Kim Vermaas had weinig tegenstand en won haar partijen vrij eenvoudig. Eenmaal slechts dreigde gameverlies, maar Kim wist een 9-1 achterstand tegen Amber van de Velde knap om te zetten in 11-9 winst waardoor ze ook ditmaal zonder een game te verliezen ongeslagen bleef.

Ook Marlotte zat dicht bij twee overwinningen, maar tegen van de Velde moest ze het net in vijf games afleggen (8-11 in de beslissende game). Esmee van Marwijk verloor alleen van Karlijn van Lierop (1-3).

Door de dubbele overwinning doet Scylla nog steeds volop mee in de strijd voor de playoffs. Het team staat nu 4e met 5 punten voor op de nummer 5, Lybrae Heerlen, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld en het volgende week opneemt tegen hekkensluiter Scyedam. Het wordt dus spannend!!

Het resterende programma van TTV Lybrae Heerlen
18 maart: thuis tegen Scyedam  (vorige wedstrijd won Heerlen met 2-4 )
26 maart: thuis tegen Dozy Den Helder/Noor (vorige wedstrijd verloor Heerlen met 5-1)
02 april: uit tegem SKF  (vorige wedstrijd speelde Heerlen 3-3)

Het resterende programma van Scylla 
26 maart: uit tegen VTV (N) (vorige wedstrijd verloor Scylla met 0-6)
02 april: thuis tegen Hilversum (vorige wedstrijd speelde Scylla 3-3)

Stand dames eredivisie 2016/2017

Dozy Den Helder/Noordkop 11 – 54
VTV (N) 11 – 49
SKF 11 – 41
Scylla 12 – 38
TTV Lybrae Heerlen 11 – 33
AnytimeFitness/Westa 12 – 31
Hilversum 11 – 18
Scyedam 11 – 6
Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: