Roomburg & Alecto samen onder de lat

LHC Roomburg & LSC Alecto gaan samenwerken met GoalieWorks, dé keepersopleiding van Nederland. GoalieWorks is de keepersschool van Pirmin Blaak.

Pirmin Blaak is keeper van Oranje Rood Heren 1 en van het Nederlands heren elftal. Met dit unieke ‘keeperspact’ realiseren Roomburg en Alecto een mooi doel: een regionale keepersschool, waar alle junioren keepers van D t/m A – onder leiding van de beste keeperstrainers van Nederland – van en met elkaar kunnen trainen en leren. Hiermee wordt de ontwikkeling van de deelnemende keepers maximaal ondersteund.

“Deze samenwerking past in ons streven om de kwaliteit van de hockeysport te versterken. En dat we dat in samenwerking met Alecto kunnen doen is alleen maar een extra stimulans voor de regionale hockeyfunctie”, aldus Roelof Hol, voorzitter van Roomburg.

‘We zijn enorm trots op deze samenwerking’, aldus Bart Kerkmeer, voorzitter van Alecto. ‘Het is een grote impuls voor onze keepers en die van Roomburg, in technisch én tactisch opzicht.’

De trainingen van GoalieWorks zijn samengesteld door Simon van Zijp, de vaste keeperstrainer van Pirmin Blaak en Jaap Stockmann. Ook Bart van Galen is betrokken bij GoalieWorks. Van Galen traint de keepsters van Oranje en Jong Oranje.
Vanaf het voorjaar zijn Jaco de Wolf (fysiotherapeut in Leiden) en Merlijn Thunnissen(oud keepster en nu speler bij Roomburg DVA) met de voorbereidingen begonnen en is contact gezocht met clubs in de regio. Hockeyclubs Roomburg en Alecto hebben deze kans gegrepen.
Inmiddels zijn de trainingen gestart, 45 keepers in totaal worden door trainers van GoalieWorks getraind met trainingstechnieken die ook bij het Nederlands Elftal gebruikt worden. Woensdag 7 september was het dan eindelijk zover, 45 keepers stonden in 3 shifts klaar om het nieuwe waterveld bij roomburg te betreden, Simon Zijp en 7 trainers namen de jeugdige keepers mee in de wereld van het keepen. Alleen maar blije bezwete gezichten. Om het veld staan 5 goals waar één trainer met drie keepers een oefening uitvoeren, steeds wordt er doorgedraaid zodat alle keepers een gevarieerde training hebben. Na afloop is het enthousiasme zelfs nog groter dan voor de training. De jonge keepers van Alecto en Roomburg kijken al uit naar de volgende training. Woensdag 21 september, om 17.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden en vieren we deze unieke samenwerking van Roomburg en Alecto.

Bron/Tekst: Alecto website.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: