Ramses Sjaffies deze week op voor de titel. Sakkiemoto’s promoveren naar de Eredivie

Kampioen DBBR Divisie 1B – Sakkiemoto’s

De reguliere competitie van Dartsbond Bollenstreek Rijnland loopt deze week op zijn einde, in de eredivisie gaat Ramses Sjaffies naar alle waarschijnlijkheid de titel pakken, zij nemen het deze week in eigen huis op tegen The Dominators en hebben aan vier punten genoeg om de titel te pakken, concurrent Square Point gaat het in een uitwedstrijd opnemen tegen Reloaded en zal simpelweg een 0-9 overwinning moeten boeken om überhaupt nog een kans te maken op de titel. Onderin in de eredivisie is de strijd ook gestreden, Team Rittenburg kwam te laat op gang om het The Hunters nog moeilijk te maken in de strijd om de 12e plek, en The Dominators wisten volledig op eigen kracht de 10e plaats veilig te stellen door concurrent Hogewoerdse Boys in een rechtstreeks duel met 7-2 te verslaan. Oftewel The Hunters en Hogewoerdse Boys gaan we terug zien op de promotie/degradatie wedstrijden.

In de 1e divisie A is O.B. United officieel nog geen kampioen, maar het verschil met nummer twee The Wels Angels is 9 punten en dus moeten ze deze week slecht’s 1 punt halen om de promotie naar de eredivisie af te dwingen. The Wels Angels gaan we terug zien tijdens de promotie/degradatie wedstrijden.

En dan in de 1e divisie B daar zijn The Sakkiemoto’s afgelopen vrijdag kampioen geworden. In Café Rembrandt in Leiden pakte zij de titel in een rechtstreeks duel met nummer twee DC Decima. (5-4) De strijd om de 2e plaats die recht geeft op promotie/degradatie wedstrijden is nog open, al heeft DC Decima met nog 1 wedstrijd te spelen een voorsprong van 6 punten op nummer drie BackStage.

Updated: 15 mei 2017 — 14:50
Vanaf de Zijlijn.nl © 2017