PRE SEASON: ZZ Leiden verder dan Landstede

LEIDEN, 2 oktober 2016 – Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal sloten vanavond in Leiden de oefencampagne af. In een vooral aantrekkelijke tweede helft nam Zorg en Zekerheid Leiden ruim afstand van het nog niet complete Landstede Basketbal: 84-66.

Ondanks het niet meespelen van Clayton Vette en Olaf Schaftenaar vormde het duel tussen Landstede Basketbal en Zorg en Zekerheid Leiden toch een aardige graadmeter voor beide ploegen. Landstede kwam via J.T. Yoho beter uit de startblokken dan de Leidse formatie. Binnen vijf minuten was vooral deze soepele schutter annex driver verantwoordelijk voor de 4-12 tussenstand. Toch sloot Zorg en Zekerheid Leiden weer snel aan. Cashmere Wright had zijn vizier op scherp staan en knalde in het eerste kwart, dat met 18-18 werd afgesloten, al vier driepunters binnen.

Toen Jessey Voorn en Rogier Jansen zich ook lieten gelden van afstand, kwam Zorg en Zekerheid Leiden na anderhalve minuut spelen in de tweede periode voor het eerst op voorsprong: 23-22. Daarna hielden beide ploegen elkaar tot de rust in evenwicht. Bij Landstede nam de in Zwolle teruggekeerde J.T. Tiller regelmatig plaats achter het kanon. Nick Oudendag bracht Landstede kort voor rust aan de leiding, maar Leratho Biekman werd door Voorn vrijgespeeld om de pauzestand op 35-35 te brengen.

Na de rust bleef Landstede Basketbal nog drie minuten volgen. Keegan Hyland zorgde nog voor 37-39, maar de Zwolse ploeg kon niet lang genieten van de voorsprong. Daviyon Draper, die in de eerste helft geen score had laten aantekenen, ontwaakte en zorgde voor een paar fraaie scores. Wright had de handrem ook weer even losgelaten en dartelde soepel door de Zwolse verdediging. Van 41-41 werd het binnen drie minuten 51-43.

Yoho bleef namens Landstede wel rustig door scoren. Dat bracht Landstede niet dichterbij, want Zorg en Zekerheid Leiden speelde een stuk sneller en had aanvallend ook meer speerpunten. Zo gaf Jansen een verre pass op Koenis die vooraan in de break liep en simpel afrondde. Draper bepaalde de stand na drie kwarten spelen op 62-53.

Nadat Oudendag de eerste score van het laatste kwart had aangetekend, bracht Jansen met een driepunter het gat op tien punten. Meteen daarop pakte Wright een steal om zelf een lay-up te lopen voor 67-55. Via opeenvolgende driepunters van Hyland en Yoho kwam Landstede Basketbal nog terug tot 73-66. Zorg en Zekerheid Leiden trok vervolgens de verdediging nog even aan, waardoor de Zwolse formatie in de laatste vijf minuten niet meer tot scoren kwam en de Leidse ploeg doorliep naar een 84-66 eindstand.

Tekst: Martin Hoekstra (www.basketballleague.nl)

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: