PLAY-OFFS: De Ham blijft één periode bij tegen ZVL-Hawabo

De dames van ZVL-Hawabo zijn gisteravond goed gestart op jacht naar prolongatie van de landstitel in het waterpolo. In het Vijf Meibad in Leiden wisten de dames van coach Tim v/d Meer de 1e kwartfinale in een serie van best of three met 15-9 te winnen. In de eerste periode konden de dames uit Wormerveer ZVL nog bijhouden daarna liep de Leidse ploeg vrij simpel door naar een 9-6 voorsprong halverwege, dit werd vervolgens in de 3e periode verder uitgebouwd naar een 13-7 voorsprong en dit werd ook in de 4e periode niet meer weggeven en wisten de Leidse dames door een 15-9 overwinning de stand op 1-0 te brengen in de play-offs.

Iefke van Belkum (foto) was de topscorer aan Leidse zijde, zij scoorde vier doelpunten.

Zaterdag wacht de return in Wormerveer. Weet ZVL-Hawabo deze ook te winnen dan staan ze in de halve finale, en de tegenstander is dan de winnaar van Polar Bears vs ZV de Zaan. Polar Bears won gisteravond ook het 1e duel in Ede, ook zij hebben dus zaterdag genoeg aan een overwinning om de halve finales te bereiken.

ZVL-Hawabo – De Ham 15-9
Periodestanden: 4-4, 5-2, 4-1, 2-2
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Kitty-Lynn Joustra 3, Brigitte Sleeking 3, Marloes Cabout 2, Marianne de Groot, Brenda Weber en Malissa van Rijn.
Doelpunten De Ham: Rachelle Steur 2, Amy Rozemeijer 2, Jenn Docto 2, Michon Kussendrager, Danique Sap en Regina van ’t Veer

 

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: