Overtuigende start ZVL-BAM in finale (inclusief wedstrijdbeelden)

ZVL-BAM is de play-offs om de landstitel goed begonnen. De eerste wedstrijd van de best-of-5 serie werd in het warme thuisbad De Zijl met 11-5 gewonnen. Het derde kwart was beslissend. De ploeg van coach Tim van der Meer won dat kwart met overtuigende cijfers: 7-0. Marianne de Groot werd over het hele duel topscorer met vier treffers.

De nummer één en twee uit de reguliere competitie hadden enige last van finalestress en kenden een zenuwachtig begin. Schoten waren onnauwkeurig.

Winnende coach Tim van der Meer: “We moesten er even inkomen. De eerste twee periodes ging het gelijk op. Halverwege was het 4-3. We speelden een ontzettend goed derde kwart. Ik denk dat ik mijn ploeg dit seizoen nog niet zo sterk heb zien spelen. De laatste acht minuten kon ik mijn basis wat sparen en de jeugd de wedstrijd uit laten spelen. Het is een best-of-5, dus gebruiken we de momenten dat we rust kunnen pakken.”

ZVL-BAM – UZSC: 11-5 (2-2, 2-1, 7-0, 0-2)
Doelpunten ZVL-BAM: Marianne de Groot 4, Rozanne Voorvelt 2, Malissa van Rijn 2, Brigitte Sleeking, Marloes Cabout, Iefke van Belkum.

VIDEO (Excuus voor de kwaliteit opgenomen met HD webcam) 

ZVL-BAM vs UZSC | 1e wedstrijd | 28 mei 2016 from Vanaf de Zijlijn TV

Tekst Waterpolo.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: