Ontketend Scylla dwingt beslissingswedstrijd af

De spanning is weer helemaal terug in de play-offs van de eredivisie tafeltennis. Na het verlies in de eerste wedstrijd (1-3) moest er dit weekend gewonnen worden. Onder leiding van kopman Kazeem Nasiru toonde Scylla zondag karakter, en meer dan dat. De winst ging in Zoetermeer naar een ontketend Scylla.

Enjoy & Deploy kwam er in eigen huis niet aan te pas. Niet dat de club uit Zoetermeer geen kansen had, die waren er wel degelijk. Maar op de beslissende punten leek de ploeg niet opgewassen tegen de passie en daadkracht van Scylla.

De wedstrijd begon nog goed voor Enjoy & Deploy. Borna Kovac won zonder gameverlies van de kersverse vader Olivier Altenburg, Maar daarna was het ook gedaan. Kazeem Nasiru zette in de tweede partij vanaf het eerste punt de talentvolle Martin Khatchanov onder druk. De stylist Khatchanov wist nog wel de derde game te winnen, maar kwam door de voortdurende aanvalsdrift van Nasiru onvoldoende in zijn spel. Met 3-1 in games bracht Nasiru Scylla terug in de race.

Wat volgde was de sleutelpartij van de dag. Stefan Tromer oogde in zijn partij tegen Gerard Bakker Jr. vanaf het eerste punt nerveus. Herhaaldelijk ging hij de discussie aan met de scheidsrechters, en concentreerde zich daarmee te weinig op zijn eigen spel. Even werd de partij onderbroken doordat Tromer ongelukkigerwijs het balletje hard in zijn oog kreeg. Uiteindelijk was het Bakker die de winst pakte met 9-11 in de beslissende vijfde game. Daarmee zette hij Scylla voor het eerst in deze play-offs op voorsprong.

Het slot was aan de beide kopmannen. Ook dit werd een partij op uitzonderlijk hoog niveau. Met name Nasiru was bij vlagen onnavolgbaar. Kovac was zichtbaar onder de indruk, en liet zich uiteindelijk in vijf games opzij zetten (7-11 in de beslissende game). Het winnende punt werd door de Leidenaren uitbundig gevierd. Voor Enjoy & Deploy was het een flinke streep door de rekening.

Door de 1-3 overwinning van Scylla is de strijd weer helemaal open. Zaterdag wordt om 17.00 uur in Zoetermeer de beslissingswedstrijd gespeeld die zal bepalen wie van beide ploegen in de finale van de play-offs mag gaan strijden voor het kampioenschap van Nederland. De tegenstander in die finale is in ieder geval al bekend. Dat wordt ITAS/DTK dat afgelopen weekend ook de tweede wedstrijd in de halve finale won van Smash ’70.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: