Olympische dag in Leiden (zondag 14 augustus)

Topsport Leiden en Leiden Atletiek organiseren op zondag 14 augustus een Leidse Olympische Dag op de atletiekbaan in de Leidse Hout. Op een groot scherm wordt dan live gekeken naar verrichtingen door Nederlandse en Leidse sporters in Rio de Janeiro en zullen verschillende oud-Olympiërs uit Leiden vertellen over hun ervaringen. Ook kan men zelf de officiële Leidse Mijl lopen om erna te genieten van een drankje en de barbecue. De toegang is gratis voor iedereen. Aanvang is 14.00 uur.

Leiden heeft maar liefst 9 sporters en coaches die in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Atlete Tessa van Schagen, roeiers Nicole Beukers, Boudewijn Röell, Peter van Schie, baanwielrenster Laurine van Riessen en de coaches Nienke van Zijp (roeien) en Bram Wassenaar (marathon) zijn bij de Spelen, terwijl rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen en roeicoach Jan Klerks naar de Paralympics gaan.

Tijdens de Leidse Olympische Dag zullen beelden te zien zijn van sporters die dan al in actie zijn geweest en wordt zelfs geprobeerd contact te zoeken met Rio de Janeiro.

De Leidse Mijl is de afstand van de Engelse Mijl, maar wordt tijdens de Olympische Dag de Leidse Mijl genoemd. Iedereen kan daaraan meedoen.

Tekst: Topsport Leiden

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: