Nieuwe voorzitter Gymsport Leiden

De samenvoeging van 5 Leidse gymnastiekverenigingen is per 1 januari 2017 een feit.

Om deze mijlpaal een feestelijk tintje te geven, vond op vrijdag 20 januari 2017 een kick off plaats.

De genodigden, waaronder alle bestuursleden van de samengesmolten verenigingen, de ereleden, de leden van de stuurgroep die deze samenvoeging hebben voorbereid, de leden van de Raad van Toezicht en de trainers werden in het gebouw aan de Brahmslaan verwelkomd.

Voor de ruim 80 personen die aan de uitnodiging gehoor hadden gegeven was de rode loper uitgelegd. Op de gevel was het bord van Jahn verwisseld voor een exemplaar met het opschrift Gymsport Leiden. Eenmaal binnen konden de gasten genieten van een kopje koffie of thee met een petitfour met het logo van Gymsport Leiden.

Na een demonstratie van turnsters, jazz dans, een lintoefening door een ritmische gymnaste en een oefening van een acrogym dames groep was het tijd voor de bekendmaking van de nieuwe voorzitter van Gymsport Leiden.

Wat volgde was de opmars van de vaandels van de 5 opgeheven verenigingen, te weten DOS, Excelsior, Groen-Wit, Jahn en Nieuw Brunhilde aangevuld met het spiksplinternieuwe vaandel van de nieuwe club. De voorzitter van de stuurgroep nam het woord en maakte bekend dat Arthur Haasbroek als voorzitter van de Stichting Gymsport Leiden is benoemd. Deze mededeling werd onderstreept door de overhandiging van het vaandel van Gymsport Leiden aan de nieuwe voorzitter.

Na deze handeling nam de kersverse voorzitter het woord en riep achtereenvolgens de bestuurders van de verenigingen naar voren om hen te bedanken voor de enorme inzet van de afgelopen jaren.

Zij werden verrast met een schildje “dank je wel” met daarop de naam en logo van hun oude vereniging en Gymsport Leiden. Ook kregen ze een sjaal met het logo van Gymsport Leiden. De trainers, de leden van de Raad van Toezicht en de stuurgroep ontvingen eveneens een sjaal.

De leden van de demogroep werden verblijd met een tasje met logo met als inhoud een flyer en een sticker. Dit presentje zal in de komende tijd worden verspreid onder alle deelnemers van Gymsport Leiden.

Arthur Haasbroek (1964) in het dagelijks leven werkzaam als hoofdbrandmeester bij Brandweer Hollands Midden, bedankte voor het in hem gestelde vertrouwen. Hierna gaf hij een korte uiteenzetting van de totstandkoming over de samenvoeging en een doorkijkje in de toekomstvisie van Gymsport Leiden.

Zijn sportloopbaan begon op 4-jarige leeftijd met gymnastiek, hij voltooide het CIOS en via een intensief trainerschap bij het schoonspringen met internationale successen, is hij nu weer teruggekeerd bij de gymsport als voorzitter van een club met 1500 deelnemers.

Als afsluiting van het officiële gedeelte van deze avond werd de heer Jan de Knegt in het zonnetje gezet en bedankt voor het vele werk dat hij heeft verzet. Als blijk van waardering mogen de deelnemers aan de Leidse kampioenschappen gaan strijden om de ”Jan de Knegt” bokaal. Met de overhandiging van deze bokaal werden de bedankjes beëindigd.

Hierna was het tijd voor een hapje en een drankje.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: