Leidse turnsters pakken medailles op NK

links Kampioen Brug Marijn Nagels, midden Robine van der Heijden, rechts Djoeke van Leeuwen bronzen medaille Sprong.

Twee jonge Leidse turnsters zijn er dit weekend in geslaagd prijzen te behalen op het NK Dames Turnen in Almelo. Marijn Nagels (10) werd bondskampioen op de brug en Djoeke van Leeuwen (12) pakte brons bij het springen. Het lange turnweekend stond in het teken van de meerkamp en toestelfinales niveau nationaal 3 en derde divisie. In het sterke deelnemersveld zorgden de turnsters van Gymsport Leiden voor succes.

Bondskampioen
Op de brug mocht Marijn Nagels zondagmiddag als vierde van de acht geplaatste turnsters in actie komen. Zij hield het hoofd koel en liet een prachtige ruim uitgevoerde oefening zien, die beloond werd met een monsterscore van 14,567. Zij bleef hiermee de nummer twee slechts met 0,067 punt voor en kon het goud en de titel bondskampioen mee terug naar Leiden nemen. Haar clubgenootje Robine van der Heijden had zich eveneens geplaatst voor de brugfinale en turnde een stabiele oefening, goed voor 13,500 en een zevende plek.

Brons
Op hetzelfde moment mocht clubgenootje Djoeke van Leeuwen starten op sprong bij de jeugdturnsters derde divisie. Zij bleek haar zenuwen goed onder controle te hebben en zette twee uitstekende sprongen neer. Een gemiddelde van 12.166 bleek genoeg voor de bronzen medaille. Als tweede Leidse mocht Van Leeuwen in Almelo het erepodium beklimmen.

Meerkamp
Zaterdag werd al de meerkamp geturnd, waar Nagels, Van der Heijden en Van Leeuwen alledrie ook in actie kwamen. De eerste twee startten in de ochtend. Marijn Nagels liet zien over stalen zenuwen te beschikken en eindigde na een foutloze wedstrijd op een schitterende vijfde plaats, met een persoonlijk puntenrecord van 54,7 punten en slechts 0,3 punt van het podium. Robine van der Heijden had pech met haar leertje op het eerste toestel en dat beïnvloedde de rest van haar optreden. Zij eindigde desondanks op een verdienstelijke 36e plaats. Djoeke van Leeuwen deed er nog een schepje bovenop ten opzichte van haar halve finale en eindigde op plaats twaalf.

Gouden randje
Al met al een fantastisch turnweekend met een gouden randje. Trainsters Eline Zwijsen, Tessa Gerrits en Mirre van der Heiden genoten met volle teugen van de prestaties van hun jonge pupillen in de warme IISPA sporthal, thuishonk van topsportclub TON Almelo. ‘Na de meerkamp waren we al heel tevreden, maar de medailles van zondag maken dit wel een heel bijzonder NK.’

Komende weken staan ook de bondskampioenschappen eerste en tweede divisie Dames Turnen nog op het programma voor de Leidse club.

Over Gymsport Leiden
Naast Dames Turnen heeft Gymsport Leiden nog vier gymdisciplines, die meedingen naar medailles op nationaal en regionaal niveau, te weten: Heren Turnen, Acrogym, Ritmische Gym en Groepsspringen. De missie van Gymsport Leiden is DE sportaanbieder te zijn voor gymmend, turnend, springend en dansend Leiden. Voor alle leeftijden, van recreatief tot wedstrijdsport.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: