Kim Vermaas geselecteerd voor het WK Tafeltennis 2017

Paul Haldan (Technisch Directeur) heeft de selectie voor het WK 2017, van 28 mei t/m 5 juni in Düsseldorf, bekend gemaakt. Bij zowel de dames als heren zijn er geen verrassingen in de selectie.

Bij de dames zijn Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas geselecteerd voor het enkelspel. Voor het dames dubbel vormt Li Jie, net als tijdens voorgaande internationale titelevenementen, met de Poolse Li Qian een koppel en Britt Eerland met Kim Vermaas. Kersverse Nederlands kampioenen mixed dubbel Kim Vermaas en Rajko Gommers komen ook bij de WK in deze samenstelling in actie. Britt Eerland zal met de Fin Benedek Olah, die enkele seizoenen geleden in de Nederlandse competitie in actie kwam en momenteel op de 76e positie op de wereldranglijst staat, een koppel vormen.

De selectie bij de heren bestaat uit Nederlands Kampioen Rajko Gommers, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder. Naast de hierboven genoemde duo’s zullen Laurens Tromer en Ewout Oostwouder ook samen in actie komen in het heren dubbelspel. Voor Rajko Gommers wordt nog een buitenlandse partner gezocht.

Iedere bond mag maximaal twee dubbels (dames/heren/mixed) inschrijven, hierdoor zullen Laurens Tromer en Ewout Oostwouder niet in actie komen in het mixed dubbel.

Bij het samenstellen van de dubbels is sterk rekening gehouden met de individuele belangen van de spelers die op de eerste kwalificatiedag in alle genoemde disciplines moeten uitkomen.

Elena Timina (Bondscoach dames) en Li Jiao (Hoofdbondscoach) zullen de begeleiding voor hun rekening nemen. Naast de medische begeleiding zal ook nog een chef d’équipe met het Nederlandse team naar Düsseldorf vertrekken.

Tekst: Nederlandse Tafeltennis Bond.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: