ITB Darts Trophy 2016: titels voor de Pijper, Plaisier, Stompe en Erades (inclusief interviews)

Lars Plaisier, Ron de Pijper, Co Stompé en Rilana Erades hebben de eerste editie van de ITB Darts Trophy 2016 op hun naam geschreven. Bij Cheers in Voorhout was de sfeer eigenlijk vanaf wedstrijd één als fantastisch te noemen. Lars Plaisier versloeg in jeugdfinale Maarten Dirk Woord met 4-0. In het herentoernooi zagen de kwartfinales er als volgt uit, Chris Iedema die 3-0 achter kwam tegen Perry Noordermeer won alsnog met 4-3. Maikel Verberk kwam ook 3-0 achte tegen de ervaren Roland Scholten, maar de jeugdwereldkampioen bleef vechten en won met 4-3. Henny v/d Ster had zijn handen vol aan Johan van Velzen, maar won wel met 4-3 en dan Danny v/d Kooy hij had zichtbaar last van spanning in de partij tegen Co Stompé maar liet zich niet kennen, wist tot 3-3 te komen maar toen pompte Stompé er even een 13 darter uit.

De Old Bastards (45+) finale ging tussen Henk Snellenburg en Ron de Pijper, het was Snellenburg die 2-0 voorkwam maar de Pijper knokte zich volledig terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 4-3. De damesfinale twee speelsters uit de Nederlandse selectie Rilana Erades vs Kelly Streef, beide dames in het begin van de finale zoekende naar het juiste ritme, het was uiteindelijk Erades die de 1-0 maakte vervolgens ging het gelijk op tot 3-3 maar was het uiteindelijk toch de ervaren Rilana Erades die er met de titel vandoor ging.

Dan de halve finales bij de heren, Maikel Verberk hij is niet voor niks de wereldkampioen bij de jongens, hij weet na de 4-3 overwinning ook overtuigend af te rekenen met Chris Iedema (5-2) en plaatst zich als eerste voor de finale. Een mooie ontmoeting tussen twee ”ervaren” darters, Co Stompé tegen Henny v/d Ster en de drang om deze titel te winnen is goed zichtbaar bij Stompé en hij weet deze tweede halve finale overtuigend met 5-1 binnen te trekken.

In de finale lijkt Maikel Verberk wat vermoeid, het is Stompé die eigenlijk vanaf het begin af aan al vol er in gaat en eigenlijk tot het einde niet meer loslaat met 6-1 pakt hij de titel in Voorhout en mag zich de ITB Darts Trophy 2016 winnaar noemen.

Klik hier om de foto’s te bekijken van de ITB Darts Trophy 2016

 

 

 

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: