Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

In The Spotlight: Robin van Galen ”Je krijgt wat je geeft”

In deze eerste editie van In The Spotlight trappen we af met een zeer succesvolle waterpolo coach, hij pakte de gouden plak met de Nederlandse dames op de Olympische spelen en inmiddels is hij de bondscoach van de heren. Naast al zijn waterpolo werkzaamheden was deze man ook afgelopen zomer te zien tijdens de Olympische spelen als Co-commentator bij Studio Sport. We kunnen gerust spreken over een allround sportman. We hebben het natuurlijk over Robin van Galen en hij is deze week onze man in THE SPOTLIGHT.

Beste Nederlandse waterpoloër/ster?
Aller tijden bij de dames: Danielle de Bruijn. Heden: Iefke van Belkum
Aller tijden bij de heren: Nico Landeweerd. Heden: Robin Lindhout

Beste buitenlandse Waterpoloër/ster?
Filippe Perrone van Jug Dubrovnik bij de heren en bij de dames Ashley Johnson die donkere keepster van Team USA

Favoriete sport na waterpolo?
Bijna alles, maar als ik moet kiezen dan kies ik voor alle teamsporten zoals Handbal, Volleybal en Basketbal maar natuurlijk ook Atletiek!

Inpiratie bron buiten de sport?
Heb ik niet echt. Ik probeer gewoon te observeren en te kijken van wie ik iets kan leren. Ik probeer daar mijn eigen vertaalslag aan te geven en dat toe te passen in de praktijk.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
LeBron James, het lijkt me heerlijk als je zo kan basketballen! Wat een topper!

Grootste kwaliteit?
Van een groep mensen een TEAM maken.

Levensmotto?
“Je krijgt wat je geeft”

Persoonlijk sporthoogtepunt?
Goud in 2008 met de waterpolodames.

Wat maakt jou als persoon zo succesvol in je sport?
Ik probeer met de mensen waar ik mee samenwerk een “vertrouwens-relatie” op te bouwen. Als dat lukt is dat vaak de basis voor het bereiken van een “gezamenlijk doel”.

Hoe ziet een doorsnee dag voor jou eruit?
Gemiddeld: vroeg opstaan, kranten lezen, ontbijt, kids naar school brengen, zelf trainen of training geven, lunch, commercieel werk in de middag, diner, thuis werken of vrije tijd. Nou moet ik eerlijk zeggen dat iedere dag ook weer anders kan zijn want ik heb veel verschillende werkzaamheden maar dat maakt het juist afwisselend en leuk.

Waar hou je je naast waterpolo graag mee bezig?
Zelf sporten of andere sporten volgen.

Wat wil je graag bereiken in de komende jaren?
Progressie blijven boeken met de waterpolomannen, sponsors blijven aantrekken voor het waterpolo en uiteindelijk moet dat resulteren in structurele deelname aan de Olympische Spelen.

Hoe bereid je je mentaal voor op een wedstrijd?
Door heel duidelijk te vertellen wat ik van hun verwacht. Wat is je rol in dit team en welke taken moet je zo goed mogelijk uitvoeren. Het klinkt simpel, maar daar gaat het vaak fout bij andere teams.

Wat doe jij over 20 jaar?
Ik hoop dat ik nog steeds coach ben, in welke sport weet ik niet.
Misschien Waterpolo, maar wellicht in een andere tak van sport. Ik zal altijd “coach” blijven.

Kan je een paar tips geven aan jonge Nederlandse Waterpoloërs?
Lees m’n boek “mijn Olympische missie”, die je gratis digitaal kan krijgen als je mailt met info@robinvangalen.nl daarin staan veel tips om op allerlei vlakken beter te worden.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: