Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

Historisch Vrijvechten Nederland stapt in als vriend van Vanaf de Zijlijn

Met trots kondigen wij onze eerste vriend aan Vanaf de Zijlijn. Historisch Vrijvechten Nederland.

De HVN, Historisch Vrijvechten Nederland, is een relatief nieuwe school binnen Nederland. Het is in het begin van 2015 opgericht door internationaal instructeur en toernooivechter Matthys Kool.

Bij de HVN ligt de nadruk op het trainen met het Europese langzwaard, maar ook worstelen en dolk vechten komen in de reguliere lessen aan bod. Tijdens de spar uren word er met andere disciplines gevochten zoals sabel, zwaard&beukelaar en dussack.

De naam:

De naam Historisch Vrijvechten Nederland heeft nog een achterliggende gedachte, het Historische aspect moge duidelijk zijn aangezien de voornaamste bronnen van rond de 15e eeuw komen.

Voor het ‘Vrijvechten’ zijn een drietal redenen.

Allereerst zijn wij van de HVN van mening  dat termen als ‘historisch schermen’ niet de volle lading dekken van de sport. Bijvoorbeeld bij het langzwaard zijn onder andere een groot aantal worstel technieken, het vechten op kleine afstand is erg belangrijk en komt ook in toernooien vaak voor, daarom kiezen wij ervoor om ook eerder te verwijzen naar ‘historisch vrijvechten’. Want op het moment dat je de ring in stapt is het een vrij gevecht met een wapen. Daarnaast heeft de term schermen ook een te sterke associatie met het sportschermen.

Als tweede was het zo dat de Duitse term ‘Freifechter’ een historische term is voor een vechter die zichzelf bewezen heeft en rondtrekt bij verschillende meesters om overal bij te leren.

Meer informatie over Historisch Vrijvechten Nederland is te vinden op http://www.historischvrijvechten.nl/

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: