Terugblik: vijfde Leidse Sportcongres brengt sportbestuurders samen

Sportstad Leiden organiseerde woensdag 2 november het vijfde Leidse Sportcongres. Het evenement vond plaats in het gebouw van Zorg en Zekerheid. Ongeveer honderd Leidse sportbestuurders waren aanwezig om presentaties en workshops bij te wonen. Na afloop gingen de bezoekers terug naar hun verenigingen met tips over onder andere het binnenhalen van fondsen en subsidies, het krijgen van meer vrijwilligers en bestuurlijke vernieuwing.

De avond begon met een presentatie van sportwethouder Paul Dirkse. Daarin praatte hij de aanwezigen bij over de stand van zaken op het gebied van sport in Leiden. Vervolgens reikte sportconsulent Kitty van Schie het allereerste certificaat ‘Onbeperkt sporten’ uit aan sportvereniging UVS.

Vervolgens gingen de de deelnemers de eerste workshopronde in waar onderwerpen als sponsoring, fondsen en subsidies, vrijwilligers, bestuurlijke vernieuwing en politiek en sport aan de orde kwamen. Op de website van Sportstad Leiden zijn veel van deze tips terug te vinden.

In de pauze schoof een speciale gast aan: roeier Boudewijn Röell won op de Olympische Spelen met de Holland Acht een bronzen plak en vertelde op het Sportcongres zijn verhaal.

De avond sloot af met een tweede ronde workshops en een netwerkborrel. Organisatoren Rik van der Geest en Tjeerd Scheffer blikten tevreden terug op het vijfde Leidse Sportcongres en beloofden voor de volgende editie nog meer spektakel.

De complete video van het sportcongres Leiden 2016 is terug te zien via deze link

Tekst: Reanne van Kleef (Sleutelstad.nl)

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: