Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

Geen nieuwe titel voor ZVL-Hawabo

Helaas liep er tijdens het interview met Marianne de Groot een streaker door het beeld, met een wel erg witte kont, waardoor wij helaas het interview offline hebben moeten halen. Ha Ha. 

De waterpolosters van ZVL Hawabo kunnen ‘uitzwemmen’ en op vakantie. Tegen de verwachting in werd de Leidse ploeg, titelhouder en nummer één van het reguliere seizoen, uitgeschakeld door de Polar Bears. Na het verlies in Leiden op vrijdagavond (7-9) was het duidelijk dat het in Ede niet gemakkelijk zou gaan worden, maar een derde duel (dan weer in Leiden) moest toch haalbaar zijn.

Maar dat bleek het niet. ZVL Hawabo verloor in het Edese zwembad De Peppel met 11-10 en dus gaan de Polar Bears naar de finale. Tot aan het einde van de derde periode waren er kansen voor de ploeg van coach Tim van der Meer. Drie doelpunten van Iefke van Belkum (foto) in dat derde deel en vlak voor tijd eentje van Kitty Lynn Joustra zorgden voor een tussenstand van 7-9, de eindstand van vrijdag dus.

Bij dat verschil zou er zondag een derde duel komen, maar er moesten nog acht minuten worden gespeeld. Heel vaak was dat het afgelopen seizoen het sterkste deel van ZVL Hawabo en dus leek het allemaal wel goed te komen. Maar het tegendeel gebeurde. Brigit Mulder scoorde drie keer en tussendoor was ook Simone van der Kraats succesvol. Van 7-9 werd het in één ruk 11-9 en dus stond de Leidse ploeg voor een helse klus in de laatste minuten. De opdracht: drie keer scoren en geen tegendoelpunt meer incasseren.

Dat laatste lukte, ook al omdat Polar Bears zich logisch vooral beperkte tot verdedigen. Maar aanvallen kon ZVL Hawabo geen vuist meer maken. Het bleef bij één doelpunt (Chrissie Thomlinson) en dat was dus te weinig: 11-10.

Omdat ook de beker na vijf jaar op rij aan de Leidse neus voorbij ging, hoeft er dus geen plekje te worden ingeruimd in de overigens royaal gevulde prijzenkast van ZVL.

ZVL Hawabo – Polar Bears 7-9
Periodestanden: 1-1, 2-2, 2-3, 2-3
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 3, Marianne de Groot 2, Malissa van Rijn 2, Marloes Cabout en Iefke van Belkum.

Polar Bears – ZVL Hawabo 11-10
Periodestanden: 3-2, 2-3, 2-4, 4-1
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marianne de Groot 2, Brigitte Sleeking, Malissa van Rijn, Kitty Lynn Joustra en Chrissie Thomlinson

Tekst: Topsport Leiden.nl

 

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: